Štajerska turneja Poharske komedija z Radiem Rogla se je ustavila v Zrečah

Štajerska turneja Poharske komedije z Radiem Rogla se je sinoči ustavila v Zrečah.

Zrečani so tako imeli znova priložnost, da si v svojem kraju ogledajo film, ki ga s številnimi predvajanji in ponovitvami uvrščajo med najbolj gledane filme te jeseni. Ogledalo si ga je namreč že krepko čez 10.000 ljudi!
Tudi v zreški večnamenski dvorani, polni do zadnjega kotička, je včeraj odmevalo od smeha. Predstavo so na povabilo lokalnega časopisa NOVICE pripravili v sodelovanju z Občino Zreče. Vstopnice so bile sicer pred tedni nemudoma razprodane, so pa s kar stotimi brezplačnimi vstopnicami razveselili naročnike NOVIC.

Nasmejan večer
Zbrane je nagovorila ekipa filmskih ustvarjalcev z režiserjem Andrejem Pratnemerjem in nekaj igralci – med njimi je tudi urednik NOVIC in voditelj Radia Rogla Aleš Mrzdovnik, ki je tudi tokrat povezoval pogovor ob koncu filma. Nekaj besed je zbranim namenil tudi sogostitelj dogodka, zreški župan Boris Podvršnik. Za pohorsko vzdušje je skrbel tudi mladi harmonikar Miha Mrzdovnik.
Štajersko turnejo Poharske komedije z Radiem Rogla bodo po praznikih končali v Slovenski Bistrici. Tudi tam so vstopnice pošle praktično takoj zatem, ko jih je bilo mogoče kupiti, so jih pa tudi za naročnike Bistriških novic prihranili 100.

Komedija, ki navdušuje
Poročali smo že, da film Je kir ke riku? Poharska komedija to jesen ruši rekorde. Potem ko je minuli petek napolnila kar sedem dvoran mariborskega Mariboxa, so film uvrstili še v reden program tega kino središča. Ogled bo možen od četrtka, 27. oktobra, do 1. novembra, medtem pa ustvarjalci še vedno polnijo tudi dvorane kulturnih domov širom Štajerske. Spored predstav najdete na Facebook strani filma.

To so ustvarjalci Poharske komedije
Poharsko komedijo so ustvarili:
Andrej Pratnemer (idejni oče, režiser, producent), Maja Furman (scenarij), Denis Vengust (režija in produkcija),
Domen Hohler in Tilen Smiljan (tonska mojstra), Matic Holobar in Urban Dolinšek (asistenta režije in fotografa), Uroš Steklasa in Tomaž Rebernak (glasba), Tadej Mihelič (obdelava zvoka), Jana Hribernik in Simona Leva (vizažistki),
Rajko Rebernak (kuhar).
V filmu so zaigrali: Uroš Steklasa, Zala Žvikart, Stanka Macuh, Aleš Mrzdovnik, Franc Mažič, Mateja Rebernak, Lovro Sadek, Damjan Ratajc, Matej Vučina, Domen Sajbert, Aljaž Rozman, Adrijana Hren Visenjak, Petra Mrzdovnik, Silvo Pliberšek, Katja Hatunšek Lesjak, Simon Rožič, Rok Zorko, Gojko Jevšenakin statisti Boštjan Rebernak, Gorazd Rebernak in Peter Greifoner.
(NK)

PREBERITE TUDI:

Poharska komedija sinoči napolnila sedem dvoran Mariboxa

JE KIR KE RIKU? Poharska komedija niza uspehe!

Poharsko komedijo so si prvič ogledali v Zrečah, nocoj z Radiem Rogla v Rogaški Slatini

PREDPREMIERA Poharska komedija navdušila prve gledalce!

Predpremiera filma Je kir ke riku? Poharska komedija to nedeljo v Slovenskih Konjicah

Poharska komedija, prvi celovečerni film v pohorskem narečju, čez mesec dni začenja pot po kinematografih

ZVEZDA POHARSKE KOMEDIJE »Či poharsku znoš, te tujd pou svejta zastopi!«

Celje: začela se je Štajerska turneja Poharske komedije z Radiem Rogla

Konjiško: Padla je zadnja klapa Poharske komedije!

Del ekipe ‘Poharske komedije’ zjutraj nasmejal poslušalce Radia Rogla!

NA SNEMANJU: Padla je prva klapa Poharske komedije!