Žička kartuzija brezplačno odprla svoja vrata

Žička kartuzija je včeraj ob svetovnem dnevu turizma ponovno odprla svoja vrata za vse obiskovalce. Tekom dneva so pripravili več brezplačnih vodenih ogledov. Spečo...

V Konjicah ‘triatlon’ poezije, likovne umetnosti in ročnih del

Turistično društvo Slovenske Konjice je včeraj v konjiškem Poslovno Trgovskem centru (PTC) pripravilo razstavo ročnih del, poezije in likovne umetnosti.  Mamina čipka – nitka prijateljstva  »Že...

CELJE Belgijec tovoril 34 migrantov

V poostrenem skupnem nadzoru, ki sta ga izvedli celjski finančni urad in enota policije za izravnalne ukrepe, so na avtocestnem počivališču Lopata (v smeri...

V Celjskem mladinskem centru pripravili tri dogodke

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2020 so v Celjskem mladinskem centru pripravili tri brezplačne dogodke. Prejšnjo sredo so v atrij Celjskega mladinskega centra v...

Vstopna Covid točka tudi pred Zdravstvenim domom Celje

Iz Zdravstvenega doma (ZD) Celje so sporočili, da je tudi Zdravstveni dom Celje vstopna covid točka za bolnike, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v...
Kulinarika

Kulinarika

Slivova marmelada iz pečice ali z želirnim sladkorjem

Če pripravljamo marmelado v pečici, potrebujemo sladkor (pol kilograma) in okoli 3 kilograme sliv. Vse skupaj pa damo v visok pekač. Mešanici lahko dodamo...

Ovsena kaša s sadjem in orehi

Sestavine za eno osebo: četrtina skodelice vode pol skodelice mleka pol skledice ovsene kaše 3 narezane jagode pol narezane banane četrtina skodelice nasekljanih orehov   Priprava: ...

Slivovi muffini s cimetom

200 g sliv 300 g moke 1 jajce 1 pecilni prašek 1 žlička cimeta v prahu 100 g rjavega sladkorja 80 ml belega rastlinskega olja 250 ml jogurta Pečico segrejte na 180...

Slana pita z bučkami

Sestavine za 4 osebe: Testo: 250 g moke 125 g masla 1 jajce sol   Nadev: 3 jajca 4 spomladanske čebulice 3 stroki česna 3 bučke peteršilj...

Figov kolač

Potrebujemo: 2 jajci 100g sladkorja 125 g moke polovico pecilnega praška ščepec soli noževo konico cimeta 50 ml mleka 25 ml olja 400 g svežih figovih polovičk Stepemo jajca s sladkorjem, moko, pecilnim praškom,...

Domači pesto iz bazilike

Domači pesto iz bazilike: pol skodelice svežih listov bazilike pol skodelice pinjol 2 stroka česna pol  skodelice parmezana olivno olje Najprej v pečici popecite pinjole, da postanejo...

Shranimo okus poletja za zimo – sušenje in vkuhavanje paradižnika

Paradižnikova mezga 3 kg zelo zrelega paradižnika 200 g sladkorja 3 žličke soli sesekljana bazilika Paradižnik operemo, očistimo, narežemo na koščke in ga damo kuhat. Kuhamo na majhni temperaturi,...

Beljakovinske palačinke z gozdnimi sadeži

Sestavine za dve osebi: 1 zrela banana 4 jajca 2 merici naravnih beljakovin v prahu 2 žlici mletih ovsenih kosmičev maslo ali olje Nadev: ...

Enostavno borovničevo pecivo s kislo smetano

Potrebujemo: 500 g manj mastne skute 2 jajci 200 ml kisle smetane 250 ml jogurta 5 žlic sladkorja 5 žlic rastlinskega olja 7 žlic moke 1 pecilni prašek 1 vanilin sladkor 100 g borovnic In...

Omaka iz bučk in korenja

Sestavine za 3 osebe: 2 bučki 1 večji korenček 2 stroka česna 2 vejici peteršilja sol in poper 2 ščepca muškatnega oreščka malo kokosove...

Zadnje novice

Žička kartuzija brezplačno odprla svoja vrata

Žička kartuzija je včeraj ob svetovnem dnevu turizma ponovno odprla svoja vrata za vse obiskovalce. Tekom dneva so pripravili več brezplačnih vodenih ogledov. Spečo...