eRAČUN – sodobni načini plačevanja

Olajšajte si plačevanje naročnine na vaš lokalni časopis. Za vas smo pripravili nove načine plačevanja, ki so vam morda tudi že bližje in imajo kar nekaj prednosti.

Prednosti za prejemnike eRačunov:
– prejem računa neposredno v elektronsko banko,
– enostavno in hitrejše plačevanje – vsi podatki za plačilo v elektronski banki so že izpolnjeni, potreben je samo en potrditveni klik,
– nižji stroški plačevanja (plačilo računa v elektronski banki je cenejše od plačila na bankomatu ali na bančnem okencu),
– pregled vseh čakajočih in že plačanih računov imate na enem mestu
– prijazno do okolja z zelo nizkim ogljičnim odtisom (brez tiska, papirja, dostave,…)

PREDSTAVLJAMO TRI OBLIKE eRAČUNOV

 eRačun v spletno banko 

eRačun je račun, ki ga izdajatelj izda v elektronski obliki v e-banko prejemnika.
Račun za naše storitve vam lahko pošiljamo v vašo spletno banko, kjer plačilo le potrdite in se rešite nepotrebnega prepisovanja s položnic, hkrati pa še prihranite na bančni proviziji.

Kako naročite eRačun v spletno banko?

– Če želite prejemati eRačun v spletno banko, se lahko naročite tudi v svoji spletni banki v razdelku eRačuni.
– V obrazcu spletne banke v polje “ID referenčna številka” vpišite sklic iz posebne položnice (13-mestna številka), ki ste jo prejeli.

 eRačun na ePošto 

Račune vam pošljemo v PDF in XML (eSlog 2.0) obliki na vaš elektronski naslov. PDF priponko lahko shranite v svoj arhiv, si jo natisnete ali samo ogledate, XML datoteko pa uporabite za plačilo eRačuna prek vaše spletne banke ali uvoz podatkov v finančne aplikacije v elektronski obliki.

Kako naročite eRačun na ePošto?

Vse uporabnike, ki bi želeli elektronsko prejemati dokumente, prosimo, da izpolnite in podpišete Soglasje k prejemanju eRačunov, kjer obkljukate željen način prejemanja.
Soglasje lahko dobite na naši spletni strani www.novice.si, ali ga zahtevate preko email naslova narocnine@novice.si ali v tajništvih na posameznih lokacijah naših lokalnih časopisov.

Izpolnjeno in podpisano soglasje lahko pošljete po elektronski pošti na elektronski naslov narocnine@novice.si, po pošti na naslov: NOVICE d.o.o., Škalska cesta 7, 3210 Slovenske Konjice ali osebno oddate na posameznih lokacijah podjetja:

– Novice, Škalska cesta 7, Slovenske Konjice
– Celjan, Miklošičeva 5, Celje
– Bistriške novice, Romihova ulica 77, Slovenska Bistrica
– Rogaške novice, Zdraviliški trg 1, Rogaška Slatina

eRačun preko spletnega portala bixBox (za pravne osebe) 

Za podjetja omogočamo tudi prejemanje in izdajanje eRačunov preko storitve BizBox. Če želite naročiti to storitev, nas kontaktirajte na naslov racunovodstvo@novice.si.

 PRENESI DOKUMENTE: 
Soglasje k prejemanju eRačunov (RADIO ROGLA d.o.o.)
Soglasje k prejemanju eRačunov (NOVICE d.o.o.)
Soglasje k prejemanju eRačunov (GORA d.o.o.)