Konjičan Oliver Tič se je srečal z Luko Dončićem, njegov dres za dober namen

Konjiški popotnik Oliver Tič je na svoji (peš)poti od Argentine do Aljaske naredil ovinek do Dallasa, kjer se je srečal s košarkarskim zvezdnikom Luko Dončićem in si ogledal njegovo tekmo.

Oliver je obisk tekme Dallas Mavericksov načrtoval že dlje časa, a vse do zadnjega dneva ni bil prepričan, ali bo ob tem uspel srečati tudi našega košarkarskega asa Luko Dončića. Uspešni košarkar si je seveda vzel čas za kratko srečanje z Oliverjem.
“Prvič sem bil na tako veliki tekmi in že ogled tekme je bil zame svojevrsten spektakel. Ampak to, da sem uspel srečati Luko … Mislil sem, da se bova samo na kratko pozdravila na kakšnih stopnicah, pa so me peljali v posebno sobo, polno novinarjev in drugih ljudi.
Z Luko sva spregovorila nekaj besed, v tistem šoku nisem dobro vedel, kako naj odreagiram niti ga nisem želel zadrževati. Ampak že njegov pristop, da si je vzel čas zame, pokaže, kako velik človek je,” je Oliver v nedeljo zjutraj, le nekaj ur po srečanju z Luko, še poln vtisov povedal za Radio Rogla in lokalni časopis NOVICE.

Dres za dober namen

Luka je tudi podpisal svoj dres, ki pa ga Oliver ne bo obdržal, čeprav bi si to želel.
“Nekaj bi namreč rad naredil še raje. Ker mi lokalna skupnost vsa leta stoji ob strani, da lahko živim svoje sanje, bo ta dres šel na licitacijo, celoten izkupiček od prodaje pa v dobrodelne namene. Dobrodelno licitacijo bomo izpeljali po moji vrnitvi v domovino, torej nekje poleti,” je napovedal Oliver.

Američani obožujejo Dončića!

Američani so sicer odlični navijači, je opazil Oliver, tekme NBA lige pa pravi spektakli. Večina ljudi na tekmo pride v dresih in večina od teh nosi prav dres Luke Dončića. “Dallas je sinoči prikazal vrhunsko igro, zmagali so za okoli 25 točk, čez celotno tekmo se veliko dogaja, pravi šov, ljudje navijajo …. To je doživetje, ki ga velja izkusiti,” je povedal Oliver in dodal, da je neizmerno hvaležen vsem, ki so se angažirali in povezali, da je srečanje uspelo.
Video posnetek srečanja: TUKAJ.

PRISLUHNITE NEDELJSKEMU POGOVORU Z OLIVERJEM za Radio Rogla:

 

Še meseci hoda do Aljaske

Spomnimo: konjiški popotnik Oliver Tič živi veliko pustolovščino, saj bo po dolgem prehodil dve celini, pot od juga Južne Amerike do severa Aljaske. Na cilj naj bi prispel predvidoma avgusta.
Oliverjevo pot, ki jo je začel leta 2018 in dvakrat na kratko prekinil, prvič zaradi ropa in drugič zaradi pandemije, že od začetka podrobno spremljamo tudi na Radiu Rogla in v lokalnem časopisu NOVICE.
(Nina Krobat. Foto: Oliver Tič)

Preberite tudi:

DOLGA POT DO ALJASKE: Carlitos je dobila svoje čevlje, Oliver pa noč s kojoti

Konjiškega popotnika Oliverja Tiča v Mehiki ustavilo boleče koleno

Konjiški popotnik Oliver Tič: vroča Mehika, žejni policisti in nova pasja frizura

Konjiškega popotnika Oliverja Tiča navdušila Salvador in popusas