Konjiškega popotnika Oliverja Tiča v Mehiki ustavilo boleče koleno

Konjiškega popotnika Oliverja Tiča, ki želi prehoditi pot od juga Južne do severa Severne Amerike, je ustavila poškodba kolena.

Ko smo z Oliverjem nazadnje govorili sredi oktobra, je ravno začel dvotedenski počitek v enem od mehiških mest. Ker sta z njegovo psičko Carlitos, ki ga spremlja na poti, težko tako dolgo pri miru, je že komaj čakal, da bo pot nadaljeval.
Že po nekaj dneh hoje proti meji z ZDA pa so Oliverja ustavile bolečine v kolenu. Pred leti je imel namreč natrgane kolenske vezi, a mu koleno doslej ni povzročalo preglavic.
“Nazadnje sem imel 14 dni počitka in ko sem pot nadaljeval, sem najbrž malo pretiraval in je bilo to krivo. Obiskal sem zdravnika, ki je koleno pregledal in mi naročil, naj teden dni počivam, potem pa naj ga, če ne bo bolje, znova obiščem, da koleno slikamo,” nam je povedal, ko smo ga včeraj poklicali v Mehiko.
“Zares upam, da ne bo hujšega in da bom pot lahko nadaljeval. Do meje z ZDA me ločuje še 14 dni hoje,” je dodal Oliver, ki je zdravniški nasvet vzel zelo resno in te dni pridno počiva v najeti sobi. (N. K.)