Women’s EHF EURO: Slovenke so si v Celju priigrale pot Ljubljano

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je včeraj v tretjem krogu skupinskega dela evropskega prvenstva v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji v Celju premagala Srbijo s 27:24 in se z dvema zmagama in enim porazom prebila v drugi del tekmovanja.
V dvorani Zlatorog se je še tretjič zbralo približno 3.000 gledalcev, Slovenke pa so odlično odigrale predvsem drugi polčas, saj so po prvem še zaostajale za dva zadetka. V slovenski izbrani vrsti je bila na tokratni tekmi najbolj učinkovita Elizabeth Omoregie s šestimi goli, Ana Gros je prispevala pet, Tija Gomilar Zickero pa štiri gole. Drugi del tekmovanja bo med 10. in 16. novembrom v Ljubljani.

Izjave po zadnji tekmi prvega dela tekmovanja (vir RZS):
Ana Gros, slovenska reprezentantka: “V prvem polčasu smo bile malce nervozne zavoljo pomembnosti tekme. V drugem delu dvoboja smo se le zbrale, izdatno pomoč smo imele v občinstvu, ki je veliko pripomoglo k današnji zmagi. Ponosna sem na ekipo, med tekmo smo se držale dogovorov iz garderobe in se dvignile po visokem porazu proti Švedinjam. To je tisto, kar najbolj šteje. Gremo naprej.”
Amra Pandžić, slovenska reprezentantka: “Na tekmo s Srbkinjami smo se temeljito pripravljale že lep čas. Vedele smo, da nas čaka zahtevna in težka tekma, kjer bodo odločali detajli in čim manjše število napak. Veseli me, da smo se med tekmo pobrale po zaostanku štirih golov. V pravem trenutku smo stopile skupaj in dokazale, da smo prava ekipa.”
Tija Gomilar Zickero, slovenska reprezentantka: “Res je, da sem v prelomnih trenutkih dvoboja dosegla gole, a ‘krila’ so mi dale moje soigralke. One so vse naredile, jaz pa sem akcije samo zaključevala. Mojo današnjo vlogo bo na naslednjih tekmah prevzela druga igralka. Publika nas je na današnji tekmi vseskozi spodbujala, bili so naša osma igralka na igrišču.”
Foto: Facebook RZS

Preberite tudi:
Women’s EHF EURO: Švedinje premočne za Slovenke
https://novice.si/page/womens-ehf-euro-svedinje-premocne-za-slovenke/

Women’s EHF EURO: Slovenke v Celju začele z zmago
https://novice.si/page/womens-ehf-euro-slovenke-v-celju-zacele-z-zmago/

Oglas