Women’s EHF EURO: Švedinje premočne za Slovenke

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v drugem krogu evropskega prvenstva v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji v Celju izgubila proti Švedski z 22:33. V slovenski izbrani vrsti sta bili najbolj učinkoviti Ana Gros s petimi in Tjaša Stanko s štirimi goli. Slovenija, ki je v petek premagala Dansko z 28:26, se bo v torek pomerila še s Srbijo.
Izjave po drugi tekmi prvega dela tekmovanja (vir: RZS):
Dragan Adžić, selektor Slovenije: “Po zmagi nad Dansko ni bilo v naši ekipi nobene evforije, poraz proti Švedski je bolj posledica pomanjkanje izkušenj kontinuiranega igranja na tako visoki ravni. Svojim varovankam nič ne zamerim, že pred začetkom turnirja smo vedeli, da bo odločilna tekma proti Srbiji. Upam, da se bo na tej tekmi vrnila energija, ki smo jo imeli proti Danski in da se bomo prebili v drugi del tekmovanja.”
Tamara Mavsar, reprezentantka Slovenije: “Dejstvo je, da v drugem polčasu zavoljo naše blede predstave v obrambi nismo bile v pomoč našim vratarkam. V napadu smo prav tako igrale preveč statično in naredile precej napak. Ne glede na poraz moramo ostati pozitivni, analizirati naše slabe strani in se povsem osredotočiti na zadnjo tekmo proti Srbiji.”
Alja Varagić, reprezentantka Slovenije: “Prvi polčas je bil dober, čeprav smo že delali določene napake. V drugem polčasu je bilo veliko izgubljenih žog na naši strani, Švedinje pa so to kaznovale z bliskovitimi nasprotnimi napadi. Z menjavami smo skušali spremeniti razmerje moči na igrišču, a naša obramba tokrat ni bila na pričakovani ravni. Veliko stvari moramo izboljšati, a nič ni izgubljeno, v torek gremo na ‘polno’ proti Srbiji.”
Valentina Klemenčič, reprezentantka Slovenije: “Na tekmi proti Švedinjam nismo bile prave. Na naslednji tekmi proti Srbiji moramo odpraviti vse naše napake, hkrati pa sem prepričana, da bomo igrale veliko bolje. V prvem polčasu smo bile enakovredne Švedinjam, v drugem pa ne. Za to ni kriva slaba telesna pripravljenost, bolj manjše napakice, ki smo jih na današnji tekmi delale vse igralke. Tega je bilo enostavno preveč.”
Foto: Facebook RZS

Oglas