Women’s EHF EURO: Slovenke v Celju začele z zmago

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v prvem krogu evropskega prvenstva v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji v Celju premagala Dansko z 28:26. V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ana Gros z osmimi goli, Tamara Mavsar je prispevala sedem zadetkov.
Izjave po prvi tekmi prvega dela tekmovanja (vir: RZS):
Dragan Adžić, selektor Slovenije: “Ponosen sem na naše varovanke. Na uvodni tekmi domačega turnirja je bila njihova predstava na zelo visoki ravni, bolj kot zmage pa sem vesel njihovega odnosa skozi celotno tekmo. Od prve do zadnje minute so igrale zbrano, lahko rečem, da gre za eno najbolj pomembnih zmagoslavij v moji trenerski karieri. Prepričan sem, da zdajšnji rod na letošnjem EP ne bo ponovil nekaterih napak iz minulih velikih tekmovanj, ko so uvodoma premagovale bodoče svetovne ali evropske prvakinje. Dansko smo na današnji tekmi dobro ‘prebrali’, že čez dva dni pa nas čaka nova zahtevna preizkušnja proti Švedski.”
Ana Gros, slovenska reprezentantka: “Na minulih velikih tekmovanjih se nam je že velikokrat zgodilo, da smo zmagale na uvodnih tekmah, nato pa ostale praznih rok. To je bila dobra šola za vse nas in upam, da smo se kaj naučile. Po današnji zmagi nad Dankami nismo še nič naredile, evforija bo trajala še kakšno uro po dvoboju, nato pa se bomo že osredotočile na naslednjo tekmo proti Švedinjam.”
Tamara Mavsar, slovenska reprezentantka: “Danes je bilo občinstvo naš osmi igralec na igrišču. Lažje je igrati pred tako fantastično publiko, predvsem so nam gledalci veliko pomagali v ključnih trenutkih dvoboja, ko se je lomil izid. Od prve do zadnje minute smo se držali dogovorov iz slačilnice in Dankam vsilile naš način igre, ob tem smo jim preprečili, da bi dosegale gole iz hitrih nasprotnih napadov. To je bil ključ do zmage, zato se danes tudi veselimo.”
Branka Zec, slovenska reprezentantka: “Občutki so fenomenalni. Prva tekma je za nami, led je prebit, že čez dva dni pa nas čaka nova zahtevna naloga in naše misli so že usmerjene proti Švedski. Današnja tekma je bila izjemno izenačena in negotova. Naše tekmice so po pričakovanju začele v napadu s sedmimi igralkami, na kar smo bile pripravljene. V prelomnih trenutkih dvoboja smo zaustavile njihovo igro v napadu, ukradle nekaj žog in dosegle lahke gole ter se zasluženo veselile pomembne zmage.”
Foto: Facebook RZS

 

Oglas