Kako bomo letos navijali na Konjiškem maratonu?

Navijači bodo ob progi 8. Konjiškega maratona dobrodošli po vzoru Tour de France, ki je uvedel ‘dolžnosti navijača’, da bi se športni navdušenci lahko vrnili ob prizorišča športnih prireditev.  Varno navijanje je ‘in’, je pa tudi zelo dobrodošlo, saj tekači (športniki) potrebujejo energijo navijačev.

Tako je bilo lani, ko smo na radiu Rogla iskali naj navijače 7. Konjiškega maratona.

Nagrajevali bodo navijaške zvezde maratona

Navijaške zvezde 8. Konjiškega maratona upoštevajo tri dolžnosti vsakega navijača ob progi:

Transparenti, navijaški bobni, pokrovke, harmonike … vse to bo prav prišlo. Letos celo dvakrat. V soboto popoldan se bodo na traso podali tekači na 5 kilometrov (start ob 16.00), v nedeljo pa bodo tekli na 10 kilometrov (start ob 11.00).

V startno ciljno ravnino (Mestni trg) navijači letos ne bodo imeli vstopa, varno navijanje, ob upoštevanju že znanih priporočil NIJZ in še posebno izpostavljenih dolžnostih navijača na 8. Konjiškem maratonu, pa bo mogoče ob maratonski progi po vsej Dravinjski dolini.

Varno navijanje in dolžnosti navijača podpirata tudi Radio Rogla in pokrovitelj medijskega poročanja o maratonu Avto Kuk, Liptovska, Slovenske Konjice. Za navijače, ki bodo upoštevali pravila, so zato pripravili nagrade: brezplačne menjave avto gum in avtooptiko na najsodobnejši napravi.

Kako do nagrade? Fotkaj sebe ali skupino in pokaži, kako varno navijaš. Na dan maratona  objavi na Facebook Radia Rogla. Nagrajujemo v ponedeljek po maratonu.

 

 

Preberite še:

7. Konjiški maraton: Kdo so naj navijači?

8. Konjiški maraton bo drugačen od prejšnjih sedmih

8. Konjiški maraton: startne številke in majice po pošti