Konjiški maraton: Kdo so naj navijači?

Brez navijačev ni navdihujoče športne zgodbe. To je vnovič dokazal tudi Konjiški maraton. Na Radiu Rogla smo zato prvič pripravili izbor naj navijaške skupine in naj navijača oziroma navijačice.

V Lambrechtovem domu najbolje organizirani
Čestitamo stanovalcem in zaposlenim v Lambrechtovem domu v Slovenskih Konjicah! Njihova navijaška skupina je bila po mnenju naše ocenjevalne komisije najštevilčnejša in najbolj pripravljena oziroma usklajena pri spodbujanju tekačic in tekačev.

Pripravljali so se kar nekaj časa. Izdelovali so transparente in zbirali navijaške rekvizite. Udarjali so po bobnih, vihteli konjiške zastave, vabili na čaj in kavo. Nagradili jih bomo z obiskom levje večerje v Mini Zoo Landu v Slovenskih Konjicah.

Andrejka najbolj srčna navijačica
Ob progi smo srečevali številne simpatične navijače. V bližini konjiške športne dvorane je tekače glasno, goreče in poskočno spodbujala simpatična Andrejka Senič iz Oplotnice. Po svojem žaru je zelo izstopala, zato ji je naša ocenjevalna komisija soglasno podelila naslov najbolj srčne navijačice.

Ko smo ji sporočili novico, nam je s hripavim glasom povedala, da je zaradi navijanja ostala skoraj brez glasu, a je bilo to zanjo prijetno doživetje. »Skupaj z otroci smo prišli navijat za svakinjo, potem pa nas je vzdušje povsem spontano poneslo. Navijali smo kar za vse tekačice in tekače,« je navdušeno pripovedovala in dodala, da je presenečena nad izborom. Za nagrado bo prejela polet s helikopterjem.

Sicer pa gre zahvala vsem, ki ste tako ali drugače bodrili tekače – brez vas Konjiški maraton ne bi bil maraton z dušo.