Zreče: večletni proračuni za lažje načrtovanje

Osnutek naslednjih dveh občinskih proračunov za občino Zreče je narejen. Za naslednje leto v Zrečah načrtujejo, da bodo imeli na voljo slabih 8 milijonov evrov, nekaj malega manj pa v letu 2021. Predloga so na svoji oktobrski seji v prvi obravnavi že potrdili tudi občinski svetniki.
Zreški župan mag. Boris Podvršnik je poudaril, da s tem osnutkom ni zadovoljen nihče, niti on, ampak dodaja, da je to odraz nekega realnega stanja. “Trdim pa, da sta predloga obeh proračunov optimalno pripravljena. Uskladili smo ju z vsemi skupinami, najprej s političnimi strankami, potem s predsedniki krajevnih skupnosti in na občinskih komisijah,” je dodal župan, ki razlog, da na seji večje debate o proračunih za 2020 in 2021 ni bilo vidi v tem, da so že prej v pripravo obeh dokumentov vložili veliko časa in dela. Dokončno naj bi proračuna, iz katerih bo približno 30 odstotkov denarja šlo za naložbe, potrdili na decembrski seji občinskega sveta.
V Zrečah so se podobno kot prejšnja leta lotili priprave in sprejemanja dvoletnega proračuna. Po mnenju Podvršnika pa bi bilo še bolje, če bi v prihodnje sprejemali kar štiriletne proračune. To bi jim po njegovi oceni omogočalo še bolj sistematično delo in optimalno načrtovanje v smislu izvajanja občinske strategije razvoja in predvolilnega programa. Po drugi strani pravi, da bi tako izgubljali tudi manj energije, saj bi vse naknadne spremembe v proračune vnašali le z rebalansi.
Konkretno o naložbah, ki jih načrtujejo Zrečani, poročajo v lokalnem časopisu NOVICE. (Jure Mernik)

Preberite tudi:
Ravnanje z odpadki bo na Zreškem dražje
https://novice.si/page/ravnanje-z-odpadki-bo-na-zreskem-drazje/