Slovenske Konjice: Dres z Dončićevim podpisom na dobrodelni dražbi

Ko se je konjiški popotnik Oliver Tič pred tedni v Dallasu srečal z Luko Dončićem, je napovedal, da bo dres s podpisom košarkarskega zvezdnika šel v dober namen. In res: v organizaciji Lions kluba Konjice je minuli petek stekla dobrodelna dražba.

Oliver Tič te dni vztrajno premaguje kilometre do Aljaske. Pred tremi leti se je podal na pot po eni najdaljših cest sveta: prepešačiti namerava dva kontinenta oziroma približno 25 tisoč kilometrov. Pot je jeseni 2018 začel v mestu Ushuaia na jugu Argentine, do cilja v mestu Prudhoe Bay na severu Aljaske pa ga ločuje še okoli tri mesece hoda.
Med potjo je konjiški popotnik doživel veliko lepih zgodb, tudi nekaj zapletov, ki pa jih je skupaj s svojo psičko Carlitos doslej uspešno premagoval.
Eden od trenutkov, ki se mu bo za večno vtisnil v spomin, je srečanje z Luko Dončićem. Oliver je Luko prosil, da podpiše košarkarski dres in napovedal, da bo dres šel na dobrodelno dražbo. Zdaj je obljubo v sodelovanju z Lions klubom Konjice uresničil.

Za mlade športne upe

Kot so sporočili iz Lions kluba Konjice, želijo z dobrodelno dražbo dresa zbrati denar za mlade obetavne športnike iz socialno šibkih družin.
“Zbrana sredstva bodo namenjena plačilu organizirane športne vadbe talentiranih mladih športnikov v športnih klubih in omogočanju razvoja njihovih športnih talentov pod strokovnim vodstvom,” so sporočili konjiški Lioni.
Dobrodelne prispevke bodo zbirali predvidoma do druge polovice avgusta, podpisani dres pa bo prejel tisti, ki bo za mlade športne upe skupaj prispeval največ denarja. Konjiški Lioni na svoji spletni strani dnevno objavljajo seznam 10 največjih donatorjev – ti lahko sicer prispevajo največ 500 evrov dnevno, a lahko darujejo večkrat.

Nakazila donacij na posebni transakcijski račun dobrodelne akcije:
Prejemnik: Humanitarno društvo Lions Klub Konjice,
Mestni trg 2, 3210 Slovenske Konjice,
IBAN: SI56 6100 0002 7127 561,
Namen nakazila: Donacija ZA mlade športne upe

Kako je še mogoče prispevati za dober namen in obenem priti do podpisa našega največjega košarkarskega asa, PA PREVERITE TUKAJ.