Popotnik Oliver Tič se vrača v Konjice, a le za nekaj dni

Popotnik Oliver Tič se naslednji teden iz Kolumbije vrača v Slovenske Konjice, a le za nekaj dni. Njegovo prvo jutro v domovini se bo začelo na Radiu Rogla – v studiu ga pričakujejo v petek, 28. februarja ob 7.30.

Oliver Tič je včeraj sporočil, da se naslednji četrtek oziroma petek vrne v Slovenske Konjice. Pred dnevi so popotniku, ki že skoraj leto in pol pešači od Argentine do Aljaske, namreč ukradli potni list.
Tako se bo za nekaj dni vrnil v domovino, da uredi dokumente. Naslednji petek zvečer ga bodo vsi lahko pozdravili v konjiškem Patriotu, kjer bo imel potopis z dosedanje poti. “Zelo se veselim srečanja s prijatelji!” je dejal Oliver.
V Kolumbijo se bo vrnil 9. marca.

Potem pa nazaj na pot

V nedavnem oboroženem ropu so Oliverju ukradli dokumente, pa tudi gotovino, okoli 150 dolarjev v lokalni valuti in telefon. K sreči ne on ne njegova psička Carlitos nista bila ranjena. Oliver je sprva, še v šoku, napovedal, da je njegova nadaljnja pot vprašljiva, a je zdaj našel zanj najboljšo rešitev. Začasni potovalni dokument mu bodo izdali na avstrijskem veleposlaništvu v Kolumbiji.
Ko bo v domačih Konjicah uredil novi potni list, pa se vrne na svojo misijo: po dolgem prepešačiti dva kontinenta, od Argenitne do Aljaske. Za zdaj je prehodil že več kot 11 tisoč kilometrov. Pot bo nadaljeval tam, kjer jo bo v naslednjih dneh začasno prekinil.

Carlitos ostaja v Kolumbiji

Carlitos bo Oliverja počakala v Kolumbiji, na varnem. Kot nam je povedal v sinočnjem pogovoru, je letalska karta za psičko zelo draga, predvsem pa je ne želi izpostavljati dolgi in za živali mučni poti. Verjetno bo Carlitos počakala v pasjem hotelu.
Vse to bo Oliverju povzročilo visoke dodatne stroške, zato mu bo kak evro tistih, ki njegovo pot spremljajo, še kako prav prišel.

Pogumno naprej

Oliverja zdaj čaka še nekaj dni hoje, da bo prispel do veleposlaništva. S kakšnimi občutki se po oboroženem ropu, ki ga je doživel nedavno, vrača na cesto? V pogovoru za naše medije je poudaril, da bo za zdaj raje prespal v hostlih ali na drugih varnih mestih, oddih v domačih Konjicah pa bo izkoristil tudi za to, da zbistri glavo. “Upam, da bom pot potem nadaljeval brez kakšnih posledic, ki jih takšen rop vendarle pusti na človeku,” je dodal.


Podprimo Oliverja in Carlitos
Oliverja in njegovo dogodivščino podpiramo tudi v medijski hiši Novice. Lahko pa ga s kakšnim denarnim nakazilom podprete tudi vi.
Oliver Tič, Grajska ulica 10, 3210 Slovenske Konjice.
TRR: SI56 0510 0703 5896 137
Več: TUKAJ


(Nina Krobat, Foto: Oliver Tič)