Konjiški župan Darko Ratajc tudi v drugi mandat brez večine v občinskem svetu

Novi (stari) župan občine Slovenske Konjice je Darko Ratajc. Kandidat Socialnih demokratov (SD), je za svoj drugi mandat prejel slabih 57 odstotkov glasov. Juretu Levartu, kandidatu Nove Slovenije (NSi), so namenili dobrih 43 odstotkov glasov.
Aktualnega župana veseli, da so volivke in volivci prepoznali, da so zadnja štiri leta delali dobro. “Verjetno so ljudje prepoznali, da sem v štirih letih kar nekaj naredil, da sem bil korekten župan. Obljubljam, da bom na isti način, kot sem delal doslej, delal tudi naprej. Tudi občinski svet je formiran in verjamem, da bomo sodelovali tako dobro, kot smo v iztekajočem se mandatu,” je v prvem odzivu za lokalni časopis NOVICE in Radio Rogla dejal Ratajc.
Ratajc, ki so ga ob SD-ju pri kandidaturi podprli še v Gibanju Svoboda, DeSUS-u in Neodvisni listi odločnih občanov, v občinskem svetu s svojimi podporniki znova ne bo imel večine. To ga pretirano ne skrbi, saj je bilo tako že v zadnjih štirih letih, ko je bilo sodelovanje s svetniškimi skupinami zelo dobro. Več – tudi o tem, katere stranke so na tokratnih volitvah izgubile, katere pridobile, pa v tiskani izdaji NOVIC. (Jure Mernik)

Preberite tudi:
Novi (stari) zreški župan Boris Podvršnik tudi z večino v občinskem svetu
https://novice.si/page/novi-stari-zreski-zupan-boris-podvrsnik-tudi-z-vecino-v-obcinskem-svetu/

Oglas