Novi (stari) zreški župan Boris Podvršnik tudi z večino v občinskem svetu

Občino Zreče bo kot župan še naprej vodil Boris Podvršnik. Kandidat Slovenske demokratske stranke (SDS) je prejel skoraj dve tretjini glasov. Vladimirju Kukavici, kandidatu Gibanja Svoboda, so jih namenili dobro tretjino.
Ko je postalo jasno, da bo občino vodil še peti mandat, je Podvršnik za lokalni časopis NOVICE in Radio Rogla povedal: “Tokratna kampanja je bila bolj razgibana kot prejšnje, tako da je bilo kar zanimivo. Se pa moram najprej zahvaliti volivkam in volivcem za zaupan glas. Rezultat je prav gotovo odraz dela, ne samo mojega, ampak celotne naše ekipe in številnih ljudi, ki so pri tem sodelovali. Obljubljam, da bomo odgovorno delali še naprej.”
Podvršnik bo imel skupaj s svojimi podporniki – skupno listo NSi in SLS, večino tudi v 16-članskem občinskem svetu. Ob tem SDS ostaja najmočneje zastopana stranka s sedmimi mandati. Še ena zanimivost iz Zreč: tam bo v naslednjem občinskem svetu več predstavnic ženskega spola kot moških. Več – tudi o tem, katere stranke so na zadnjih volitvah pridobile, katere izgubile, pa v tiskani izdaji NOVIC. (Jure Mernik)

Oglas