Župani Slovenskih Konjic, Zreč in Vitanja z zdravniki o cepljenju, v Zrečah v torek tudi mobilna enota

Kako povečati zanimanje za cepljenje? O tem so župani govorili z zdravniki in vodstvom zdravstvenega doma.

V sredo so se župani konjiške, zreške in vitanjske občine sestali z zdravniki tega območja in vodstvom konjiškega Zdravstvenega doma, da bi se seznanili s stanjem precepljenosti in poiskali možnosti za izboljšanje precepljenosti v teh treh občinah, ki še nekoliko zaostajajo za slovenskim povprečjem.

Iščimo strokovne informacije

Cepljenje velja za enostaven in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred boleznijo, so poudarili na srečanju. Cepljenje ne zaščiti samo posameznika, temveč zmanjša tveganje za širjenje bolezni. Pomembno je, da se za cepljenje odločimo na osnovi dejstev, ki jih pridobimo s posvetom z izbranim osebnim zdravnikom ali preberemo na spletnih straneh strokovnih služb in znanstveno podprtih nasvetih strokovnjakov.
“Zavzeli smo stališče, da družbena omrežja niso primerno mesto za iskanje uporabnih informacij o cepljenju. Vsi moramo imeti skupni cilj zmanjšati število okužb in z njo povezanih smrti, zmanjšati število hospitalizacij in zaščiti prebivalce, ki so najbolj izpostavljeni tveganju,” so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

Zdravniki za cepljenje

“Zdravniška stroka cepljenje vsekakor priporoča, seveda pa je odločitev za cepljenje še vedno na strani posameznika. Cepljenje je sicer organizirano v vseh treh občinah, kjer je možnost cepljenja tudi za nenaročene, v tem tednu bo pomagal tudi mobilni tim.”
Župani pa so se obenem celotnemu zdravstvenemu osebju zahvalili za dosedanje delo in trud pri obvladovanju okužb s koronavirusom.

V Zrečah mobilna enota

Da bi cepljenje približali šrišemu krogu prebivalcev, so v Zrečah pred dnevi organizirali sestanek s predstavniki največjih podjetij in društev na Zreškem. Dogovorili so se, da bodo zaposlene in člane društev spodbujali k cepljenju, in sicer s čim bolj prijaznimi metodami in pozitivnimi informacijami. V Zrečah pa bodo prihodnji torek (20. julija) tudi organizirali cepljenje z mobilno cepilno enoto. Cepljenje bo v prostorih Občinskega štaba Civilne zaščite na zreški tržnici, cepivo bo mogoče izbirati, naročanje pa ni potrebno.
Cepljenje brez naročanja v organizaciji konjiškega ZD sicer vsak teden ob ponedeljkih poteka v Vitanju, ob četrtkih pa v Slovenskih Konjicah in Zrečah.


Kdaj in kam po cepivo?
Cepljenje brez naročanja poteka v Zdravstvenem domu Slovenske Konjice vsak četrtek od 10.00 do 15.00 (med 10. in 11. uro cepivo AstraZeneca, od 11.30 do 14. ure Pfizer in med 14. in 15. uro Janssen). V Zdravstveni postaji Zreče cepijo vsak četrtek od 13.00 do 14.30 (Pfizer), v Zdravstveni postaji Vitanje pa vsak ponedeljek med 17. in 19. uro (Pfizer).
V torek, 20. julija, bo cepljenje brez naročanja z mobilno enoto potekalo prostorih Občinskega štaba Civilne zaščite na zreški tržnici po naslednjem razporedu:
10h – 11h za občane občine Slov. Konjice;
11h – 12h za občane občine Vitanje in Oplotnica;
13h – 16h za občane občine Zreče in druge.