Zreče: Golob prišel podpreti Kukavico

Predsednik vlade, dr. Robert Golob, je v soboto zvečer v Domu kulture na Stranicah,v občini Zreče, podprl kandidaturo Vladimirja Kukavice in kandidate za občinske svetnike v občini Zreče.
Na dogodku sta bila prisotna tudi generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije, Aleš Cantarutti, in Urban Kodrič, državni sekretar na ministrstvu za javno upravo.
Vladimir Kukavica je uvodoma predstavil svoj program. Izpostavil je nazadovanje občine Zreče na mnogih področjih v zadnjih letih in navedel nekaj projektov, ki bi jih morali izpeljati, da bi se občna spet zavihtela med uspešnejše v državi. Urban Kodrič je kakšnih 70 zbranih pozval, da zavzeto zastopajo vrednote in program stranke Gibanje Svoboda. Aleš Cantarutti je izpostavil strokovnost, zavzetost in zanesljivost županskega kandidata Vladimirja Kukavice, ki je zaposlen v sektorju pod okriljem zbornice, ki jo vodi.
Predsednik vlade je uvodoma kot zanimivost navedel dejstvo, da je bil tudi sam dejaven v lokalni politiki kot predsednik krajevne skupnosti, ki šteje približno toliko prebivalcev kot občina Zreče. Povedal je, da se je treba posvetiti ljudem in je zato podprl idejo županskega kandidata, da uvede participativni proračun. Poudaril je, da Zreče v slovenskem prostoru so prepoznavne, da je bil prepričan, da so bogata občina, da pa je tudi iz predstavitve županskega kandidata ugotovil, da temu ni povsem tako. “Ne da vas hočem žalit, hočem vas navdihnit – v svojih rokah imate več kot si morda mislite. Na vas je, da zagrabite, se zbudite, si postavite cilje, ki so navidez nekje ‘na vrh strehe’, kjer so po navadi golobi in tudi kukavice – skratka, držite se ptičev in bo vse v redu,” je zbrane nasmejal Golob. (E. N.)

Oglas