Žličniki s kislo smetano

Sestavine za 2 osebi:

  • 1 jajce
  • pol žličke soli
  • 2 žlici kisle smetane
  • žlička stopljenega masla ali oljčnega olja
  • 8 do 10 jušnih žlic moke (odvisno od velikosti jajca in zajemanja kisle smetane)

 

Priprava:

  1. korak:

V posodi najprej stepemo jajce in ga posolimo. Dodamo kislo smetano in premešamo.

  1. korak:

Nato dodamo še moko in oljčno olje. Najprej dodamo 8 žlic moke, če masa ni dovolj gosta (odvisno od velikosti jajca in zajemanja kisle smetane), počasi dodajamo moko in mešamo, da nastane gladka zmes, ki mora biti dovolj gosta, da ne bo kar tekla iz posode, če jo obrnemo na glavo.

  1. korak:

Vodo v kozici solimo in segrejemo do vretja. Ko zavre, vanjo s čajno žličko previdno spuščamo žličnike, da niso preveliki. Žličnike kuhamo približno 7 minut. Ko so kuhani, se dvignejo na površje.