Potrebujemo:
250 g margarine
200 g sladkorja
4 jajca
1 zavitek praška za čokoladni puding
2 žlici kakava
250 g moke
1 pecilni prašek
125 ml mleka
2 žlici začimb za medenjake
Nekaj kapljic rumove arome
Za okrasitev:
150 g temne čokolade
Nekaj kapljic olja
100 g celih mandljev
100 g kandiranih češenj
Margarino, sladkor in jajca penasto stepemo. Dodamo moko pomešano s pecilnim praškom, mleko, kakav, pudingov prašek ter začimbe za medenjake. Ko se sestavine povežejo, dodamo rumovo aromo. Zamešamo v testo, ki ga vlijemo v pekač obložen s papirjem za peko. Pečemo okoli 30 min na 175 stopinj. Kolač ohladimo. Iz temne čokolade, ki jo segrejemo in ji primešamo nekaj kapljic olja, zmešamo glazuro, ki prelijemo po kolaču. Mandlje olupimo in jih razpolovimo. S polovičkami mandljev in kandiranimi češnjami okrasimo kolač. Narežemo na kocke.