Zimski kolač

Potrebujemo:

250 g margarine

200 g sladkorja

4 jajca

1 zavitek praška za čokoladni puding

2 žlici kakava

250 g moke

1 pecilni prašek

125 ml mleka

2 žlici začimb za medenjake

Nekaj kapljic rumove arome

 

Za okrasitev:

150 g temne čokolade

Nekaj kapljic olja

100 g celih mandljev

100 g kandiranih češenj

Margarino, sladkor in jajca penasto stepemo. Dodamo moko pomešano s pecilnim praškom, mleko, kakav, pudingov prašek ter začimbe za medenjake. Ko se sestavine povežejo, dodamo rumovo aromo.  Zamešamo v testo, ki ga vlijemo v pekač obložen s papirjem za peko. Pečemo okoli 30 min na 175 stopinj. Kolač ohladimo. Iz temne čokolade, ki jo segrejemo in ji primešamo nekaj kapljic olja, zmešamo glazuro, ki prelijemo po kolaču. Mandlje olupimo in jih razpolovimo. S polovičkami  mandljev in kandiranimi češnjami okrasimo kolač. Narežemo na kocke.

Oglas