Sestavine za 4 osebe:
- pol glave rdečega radiča
- 1 črna redkev
- manjša konzerva fižola 400 g
- 300 g kislega zelja
- kalčki
- olivno olje
- sok polovice limone
- ščepec soli
- 10 orehovih jedrc
Priprava:
- korak:
Radič očistimo in ga narežemo na rezance. Črno redkev temeljito oščetkamo in operemo, nato jo naribamo ali narežemo na poljubno velike trakce ali rezine.
- korak:
V večji skledi premešamo kislo zelje z radičem, fižolom, črno redkvijo in kalčki, uporabimo lahko alfa alfa kalčke, redkev ali kakšne druge kalčke. Začinimo z olivnim oljem, po potrebi začinimo še z limoninim sokom in soljo. Dobro premešamo in okrasimo s kalčki in orehovimi jedrci.
Takšna solata je okusna in tudi odlična za naše zdravje. Napolni nas z energijo, vitamini in minerali ter pospeši našo prebavo.