V soboto je na ploščadi pred Kulturnim domom Šmarje pri Jelšah potekal že 4. Pravi čili festival, ki je postregel s številnimi stojnicami obogatenimi s čili izdelki ter z bogatim spremljevalnim programom. V sklopu festivala je potekalo 4. Državno prvenstvo za Zlati habanero ter 3. Državno prvenstvo za Hudičev kotel, kjer so tekmovalci imeli tri ure časa za pripravo jedi Chili con carne, ki jo je ob koncu tekmovanja ocenila strokovna komisija. Najboljši Chili con carne je skuhala ekipa Teksaški sushi, denar od vseh prodanih porcij iz vseh tekmovalnih kotlov pa so organizatorji namenili v dobrodelne namene. Na Državnem prvenstvu Zlati habanero, ki je ponovno požel največje navdušenje obiskovalcev, se je v najbolj pekočem tekmovanju, kdo poje najbolj pekoče čilije, pomerilo devet pogumnežev in neustavljiva Vesna Andrejc, ki je že tretje leto pometla z vso konkurenco.
Čez cel dan je bilo organizirano tudi Čili mesto za najmlajše, kjer so se izvajale likovne in kuharske delavnice, potekala pa je tudi akademija in podelitev diplom, prav tako pa so poskrbeli tudi za glasbeni program s skupinami Buchko band, Feferoni ter Lumberjack.
Več o pekočem dogodku boste lahko prebrali v Rogaških novicah.