V Slovenskih Konjicah opozarjajo na pomen krožnega gospodarstva in ponovne uporabe izdelkov

V Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov v Slovenskih Konjicah še do sobote opozarjajo na pomen krožnega gospodarstva in ponovne uporabe izdelkov.

V Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov v Slovenskih Konjicah opozarjajo na pomen zmanjševanja količine odpadkov in krožnega gospodarstva. Na Mestnem trgu so predstavniki Centra ponovne uporabe, konjiškega Javnega komunalnega podjetja in organizacije ZEOS zasnovali štiridnevni dogodek, ki poteka od srede do vključno sobote. Na zanimiv način prikazujejo, kako lahko zmanjšamo količino odpadkov in jih ponovno uporabimo oziroma izdelkom podaljšamo življenjsko dobo.
Pred Domom kulture je parkirana potujoča učilnica ‘E- Transformer 2.0’, kjer šolarjem in drugim mimoidočim prikazujejo, kako krožno gospodarstvo deluje v praksi. Torej kako odpadke preprečiti ali zmanjšati, jih ponovno uporabiti, kako podaljšati življenjsko dobo aparatom in drugim stvarem, občanom bo še danes popoldne in jutri na voljo diagnostika nedelujočih elektronskih aparatov, v popoldanskem času izmenjujejo še delujoče aparate in svetujejo, kako na varčen način uporabljati aparate, kot so hladilnik in sušilni stroj.
Še posebej zanimiva je razstava starih aparatov, udeleženci pa se lahko preizkusijo tudi v igranju retro igric. (N. K.)
Podrobnejši prispevek bo objavljen v naslednji številki lokalnega časopisa NOVICE.

 

Oglas