V Sl. Bistrici ekipno državno prvenstvo v judu

V prenovljeni športni dvorani v Slovenski Bistrici je minulo soboto, 26. novembra, potekalo prvo veliko tekmovanje, in to v judu. Na blazinah se je pomerilo šest ekip, in sicer: Impol, Bežigrad, Šiška, Ljutomer, Slovenj Gradec in Branik Maribor.
Še preden so se začele borbe, so domačemu tekmovalcu Vitu Dragiču izročili priznanje za osvojitev naslova mediteranski prvak. Priznanje mu je podelil član uprave JK Impol Ladislav Steinbacher.

Nato so tekmovalci začeli z borbami. Sistem tekmovanja je bil, da vsaka ekipa tekmuje z ostalimi petimi. V prvem kolu so Impoljčani visoko in suvereno premagali Slovenj Gradec, v drugem pa judoiste Ljutomera. V tretjem kolu sta se srečala favorita za končno zmago Impol in Bežigrad iz LJ. To kolo so z izidom 4:3 dobili Bežigrajčani. Z malo več sreče bi lahko bil rezultat obrnjen.
V četrtem kolu je bil domačim nasprotnik Branik, ki je v prejšnjem kolu presenetljivo premagal Bežigrad. Nasprotnika sta začela enakovredno in izenačeno do rezultata 3:3. Na kar v odločilni sedmi borbi na blazino stopita domači judoist Dragič in Marinič. Borba je predvsem taktična, kar sodnik kaznuje in na koncu z več sreče dodeli zmago, tokrat srečnejšemu Mariniču.
V zadnjem kolu Impoljčani z lahkoto premagajo Šiško s 6:1.

Po petih urah bojev je zasluženo zmagal Branik iz Maribora. Drugi so bili domači judoisti Impola, ki so po lanskem tretjem mestu prišli stopničko višje. Z mladimi so pokazali zavidljiv nivo znanja. Tretji je bil Bežigrad.
JK Impol je organiziral športno prireditev na zelo visokem nivoju. (Povzeto po zapisu E. P.)

 

Oglas