Konjiški Zlati grič kupili Čehi

zlati-gricVinarsko podjetje, ki je bilo zadnja leta v lasti Probanke, je danes dobilo novega lastnika. Slovenska banka, ki je sicer v postopku nadzorovane likvidacije, je 90,5-odstotni delež družbe skupaj z vsemi finančnimi obveznostmi prodala zasebnemu češkemu skladu RSBC. Koliko so novi lastniki za to odšteli, ne izdajajo.
Kot je ob sklenitvi posla povedal izvršni direktor Probanke za prodajne zadeve Jože Dover, je transparentno voden javni razpis za prodajo premoženja in terjatev pripeljal do končnega rezultata, ki prinaša investitorja z mednarodnimi izkušnjami, močnim finančnim zaledjem, ugledom in sposobnostjo za izpeljavo kompleksnega posla. “Verjamemo, da bo omenjeni prevzem pripeljal do finančnega in organizacijskega okrevanja podjetja, ki se je zadnja leta ukvarjalo z zadolženostjo in pomanjkanjem kapitala,” je dodal Dover.

Prvi mož skupine RSBC Robert Schönfeld je dodal, da se že veseli sodelovanja z ekipo Zlatega griča in njegovim direktorjem Silvom Žižkom pri proizvodnji kakovostnega vina, predvsem pa pri tem, da družba izkoristi ves svoj potencial. “Kot ljubitelj vina sem vesel, da nam je v portfelj naše skupine uspelo dodati odličnega proizvajalca vina. Verjamem, da bomo s pomočjo našega aktivnega pristopa prispevali k višanju ugleda blagovnih znamk podjetja v prihodnje ter pripomogli tudi k promociji Zlatega griča kot edinstvene in lepe turistične destinacije,” je dejal Schönfeld.

Da bodo novi lastniki veliko prispevali k nadaljnjemu razvoju družbe, je prepričan tudi prvi mož Zlatega griča Žižek, ki optimizem gradi na zadnjih izkušnjah poslovnega sodelovanja s skupino RSBC. Kot je dejal, je češki investitor pokazal veliko zanimanje za razvoj podjetja, to pa je dokazal s tem, da je s finančno stabilizacijo začel celo pred uradnim lastniškim prevzemom družbe.

Češka skupina RSBC je zasebna investicijska družba, ki jo je leta 1998 ustanovil Schönfeld, osredotočena pa je predvsem na nepremičninske posle, proizvodnjo, obnovljive vire energije, kmetijstvo in okolju prijazne dejavnosti. Njihova strategija je konzervativno naravnana in usmerjena v dolgoročna vlaganja. Svoje pisarne imajo v Londonu, Pragi, New Delhiju in Hongkongu.
(STA)

Oglas