V Poljčanah izvolili županjo

Občina Poljčane bo dobila županjo. To je dr. Petra Vrhovnik, ki se je za to funkcijo potegovala kot neodvisna kandidatka.
Na včerajšnjih volitvah je prepričljivo zmagala s kar 69 % prejetih glasov. In tudi v 15-članskem občinskem svetu bo nova županja imela močno podporo, saj je njena lista dobila 7 mandatov. SDS je dobila 4, Nsi 2, Desus in SLS pa po 1 mandat.

Veselje ob izvolitvi
»Občutek je res nepopisen. Res sem vesela, da so Poljčane v nas videle nekaj pozitivnega. Ob tem se zahvaljujem vsem volivcem, da so prepoznali moje in kompetence celotne ekipe,« je dejala 38-letna Petra Vrhovnik kmalu po preštetju glasovnic.
Med štirimi kandidati je dobila res veliko večino. Kaj meni, je pretehtalo? »Naša poštena igra. Bili smo vseskozi pozitivni, zagovarjali smo strokovnost, gledali v prihodnost. Ker menimo, da skupaj bomo uspeli premikati stvari na bolje v dobrobit vseh.«
Pred novim občinskim vodstvom bo kmalu zahtevno delo: »Zdaj je čas za veselje, a jutri bo že delovni dan. In celotna ekipa se bo aktivirala, da zaviha rokave in začrtamo neke skupne cilje tudi z ostalimi svetniki. Vsekakor pa si želimo peljati pozitivno zgodbo občine Poljčane, se povezovati s sosednjimi občinami  in celotno štajersko regijo.«

Kdo bo v občinskem svetu?
V 15-članskem občinskem svetu je osem na novo izvoljenih in sedem ‘starih’ imen – te smo označili z odebeljenim tiskom.
Z liste skupine volivcev so bili izvoljeni: dr. Petra Vrhovnik (kdo jo bo zamenjal, še ni podatka), Janez Vodušek, Aljana Kodrič, Bojan Kajtna, dr. Simona Kostanjšek Brglez, Bogomir Dolenc in Dušanka Lužar Šajt.
SDS je dobila 4 mandate, ki jih dobijo: Andrej Samastur, Janja Kodrič, Boris Kodrič in Tomaž Kokot. Iz vrst NSi bosta v svetu: Anita Jodl in Tomaž Marzidovšek. Prav tako bosta v svetu Franc Valand (Desus) in Jožef Kohne (SLS).

Koliko so dobili ostali županski kandidati?
Zoran Berdnik je dobil 18,7 % oddanih glasovnic, Jožef Kohne 7,9 in Anita Jodl 4,1 odstotke.
Volilna udeležba je bila v Poljčanah 55-odstotna.
Vsi podatki so še neuradni in izhajajo iz spletne strani Državne volilne komisije. (B. Petelinšek)

 

 

Oglas