V marcu lahko porežemo asparagus.

Gostocvetni asparagus je pogosto gojena sobna rastlina. Rastlino poznamo tudi kot gostocvetni špargelj, pritlikavi beluš ali asparagusovo praprot. Gostocvetni asparagus svojimi vedno zelenimi, povešenimi in elegantnimi mladikami daje zelo prijeten vtis. Asparagus jeseni ne smemo predolgo pustiti na prostem, saj ga ni dobro izpostavljati prevelikim temperaturnim razlikam. Najprimernejša temperatura za prezimovanje je 10 stopinj in pri tej temperaturi je dovolj, če ga zalivate enkrat mesečno. Če rastline slabo uspevajo in so poganjki suhi, lističi pa ožgani, asparaguse pomladimo. Marca in aprila jih lahko porežemo do tal, saj hitro odženejo na novo. France Vardjan je v knjigi Sobne, okenske in balkonske rastline, svetoval takole: »Asparagus presajamo februarja in to zelo previdno, saj moramo pri tem paziti na gomoljčke, v katerih je rezervna hrana. Starejše rastline je mogoče razdeliti. V dobi rasti asparagus gnojimo tedensko. Med počitkom od oktobra do februarja je treba le malo zalivati, vendar se prst ne sme presušiti, ker se v tem primeru listi osipajo.«

Oglas