V Konjicah odslej Pohorski cekar s pridelki lokalnih kmetov

V Kmetijsko gozdarski zadrugi Slovenske Konjice so odslej na voljo pridelki iz lokalnih kmetij. Pod blagovno znamko Pohorski cekar so združili 22 kmetij, njihove pridelke in izdelke pa je od danes mogoče kupiti v posebnem prodajnem kotičku konjiške zadruge.

Odslej je pridelke in izdelke kmetov s širšega Konjiškega mogoče kupiti na enem mestu, in to vse dni v tednu. V prostorih konjiške prodajalne Kmetijsko gozdarske zadruge so danes odprli Pohorski ceker, prodajni kotiček, kjer so na enem mestu združili pridelke in izdelke z 22 lokalnih kmetij.

Kaj ponujajo?

Na voljo so številna živila, od sira, jogurta do jabolk in salam, ocvirkov, pa jajca, zelišča in izdelki iz njih, med, sokovi, vino, žgane pijače, pekovski izdelki, pa tudi drugi lokalni izdelki, kot so denimo mila in pleteni izdelki.

Po kakšnih cenah?

Kot je poudaril direktor zadruge Stane Levart, želijo biti prijazni tako do kmetov kot kupcev, zato bodo cene po njegovem dostopne in ne bodo visoke.

Želijo še več

Ob današnjem odprtju, ki se ga je udeležilo veliko ljudi in gostov, je direktor med drugim poudaril, da želijo v zadrugi postati pomemben igralec tudi na področju prodaje. Še zlasti si želijo, da bi od domačih kmetov odkupovali tudi javni zavodi, kot so vrtci in šole. Sicer pa je Levart v pogovoru za naše medije poudaril, da so storili pomemben prvi korak pri povezovanju kmetov, v naslednjih pa želijo ponudbo še razširiti.

(Nina Krobat)