V državnem proračunu ni predvidenega denarja za dokončanje ceste Pesek – Cezlak!

Vse kaže, da se tudi prihodnje leto modernizacija državne ceste Pesek – Cezlak ne bo nadaljevala. Cesta je delno neprevozna vse od močnega neurja novembra 2011, ko je bila ponekod popolnoma uničena. Od tedaj cesto temeljito prenavljajo. V dela je bilo vloženo že skoraj 5 milijonov evrov. A se je prenova zavlekla zaradi novega zemeljskega plazu, stečaja izvajalca in iskanje novega ter drugih zapletov.

Za dokončanje del bi potrebovali še 1,4 milijona evrov. In ta denar je prejšnja vlada v proračunu zagotovila. Zdajšnja vlada pa je sredstva preusmerila drugam. Prav tako v novem državnem proračunu ni več predvidenih slabih 100 tisoč evrov za rekonstrukcijo ceste skozi Oplotnico.
Slovenjebistriška poslanka v Državnem zboru mag. Karmen Furman (SDS) je zato predlagala amandmaje, s katerimi je skušala denar za obe investiciji znova zagotoviti. A sta bila oba minuli teden zavrnjena.
»Na žalost koalicijski poslanci za to niso imeli posluha in so oba predloga amandmaja zavrnili. Glede na dejstvo, da predvidenih sredstev ni več, se bojim, da se projekt ne bo nadaljeval, kot je bil časovno predviden,« je dodala Karmen Furman in obenem napovedala, da bo na decembrski seji ministru za infrastrukturo (če bo prisoten) zastavila še ustno vprašanje o predvideni časovnici dokončanja omenjenih cest.
Prav tako Furmanova od vlade pričakuje odgovore tudi za nekatere druge že težko pričakovane državne projekte. Med njimi je gradnja kolesarske steze od Bistrice do železniške postaje, nadgradnja doma za starejše in tudi zakaj nova zahodna obvoznica v Sl. Bistrici še ni ‘v uporabi’, kot bi morala biti. (B. Petelinšek)

 

Oglas