V Celju dišalo po slovenski zmagi, ki pa je odšla v Brazilijo

V dvojicah sta prva nosilca Filippo Romano iz Italije in Kai Wehnelt iz Nemčije v polfinalu ustavila slovensko-hrvaško navezo Jan Kupčič / Nikola Bašić.

Celje je ta teden gostilo teniški turnir serije World Tennis Tour (WTT). Na tretji izvedbi turnirja z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev je slavil Brazilec Joao Eduardo Schiessl, 805. na lestvici ATP. Sedmi nosilec si je lovoriko priboril s petimi zmagami, v današnjem finalu pa je bil njegov nasprotnik Slovenec Blaž Rola, ki je bil kot 502. igralec sveta tudi prvi nosilec turnirja – finale se je končal z izidom 4:6, 7:6, 6:1. V konkurenci dvojic sta bila najboljša prva nosilca Filippo Romano iz Italije in Kai Wehnelt iz Nemčije.
Na igrišča v celjskem mestnem parku je znova stopil tudi domačin Jan Dimitrijevič. Letos je 21-letnik sicer igral le med posamezniki, tako kot predlani in lani pa je končal po porazu v prvem krogu. Tudi tokrat sreče z žrebom ni imel, saj je bil njegov nasprotnik Schiessl – Brazilec je bil boljši z dvakrat 3:6. (Jure Mernik)