Tudi v Ločah odslej na voljo domača hrana z okoliških kmetij

Odslej je tudi v prostorih Kmetijsko-gozdarske zadruge v Ločah na voljo ponudba dobrot iz okoliških kmetij.

Danes, na dan slovenske hrane, so tam namreč odprli prodajni kotiček ‘Pohorski cekar’, ki zadnji dve leti že uspešno deluje v prostorih konjiške Kmetijsko-gozdarske zadruge. Odločitev za širitev prodajnega kotička tudi v poslovno enoto Loče je bila tako pričakovana in logična.

Simbolično odprtje

Simbolično odprtje so dopoldne opravili v ožjem krogu prisotnih predstavnikov Zadruge, lokalne skupnosti in dobaviteljev – kmetov. Trak so simbolično prerezali direktor konjiške Kmetijsko-gozdarske zadruge Stane Levart, predsednik Upravnega odbora zadruge Milan Hrovat in konjiški župan Darko Ratajc. V nagovorih so poudarili pomen lokalno pridelane hrane.

Pestra ponudba 

Tudi v Ločah so novi prodajni kotiček lepo uredili. Na polnih policah so na voljo različni pridelki in izdelki 29 kmetij z območja Dravinjske doline in širše Štajerske, od svežih jabolk in krompirja, do jajc, mok, različnih mlečnih in mesnih izdelkov, peciva in rezancev, pa čajnih mešanic, sokov, alkoholnih pijač in napitkov, medov, …
In koliko od prodaje svojih izdelkov in pridelkov dobijo kmetje? Več in podrobneje o tem, pa tudi o pomenu lokalno pridelane hrane, pa naslednji teden v novi številki lokalnega časopisa NOVICE. (N. K.)

Oglas