Testenine s skuto in orehi

Sestavine za 4 osebe:

· 400 g širokih rezancev

· 2 žlici masla

· 6 žlic grobo nasekljanih orehov

· 250 g skute ali rikote

· 2–3 žlice sladkorja

· sol

 

Priprava

1. korak:

V osoljeni vodi skuhamo široke rezance po navodilih proizvajalca.

2. korak:

V ponvi na maslu prepražimo orehe, da lepo zadišijo. Mešamo in pazimo, da jih ne zažgemo, ker sicer zagrenijo. Dodamo skuto ali rikoto in sladkor, premešamo ter vse skupaj še malo pražimo. Na koncu v ponev dodamo kuhane široke rezance in vse skupaj dobro premešamo, da se okusi lepo prepojijo.

 

SLANA RAZLIČICA:

Italijani pripravljajo tudi slano različico te jedi, v tem primeru sladkor izpustimo in jed obogatimo s poprom in naribanim parmezanom.

Ta preprost posladek obožujejo tudi otroci. Jed lahko popestrimo s cimetom ali nastrgano čokolado ali v rumu namočenimi rozinami.

Oglas