Sestavine:
- 4 svinjski zrezki
- 100 g čebule
- 3 stroki česna
- 4 žlice sončničnega olja
- 150 g svežih fig
- 2-3 žličke medu
- ščep soli
- približno 1,5 dl vode
Svinjske zrezke potolčemo s kuhinjskim kladivom in jih položimo v vroče olje. Znižamo temperaturo in dodamo olupljene stroke česna. Čebulo narežemo na tanjše rezine, sveže fige na deski razrežemo na centimetrske koščke.
Meso posolimo in posodo pokrijemo s pokrovko. Kuhamo okoli 15 minut, da se meso zmehča, prav tako pa tudi česen, čebula in fige. Po potrebi prilivamo vodo. Česen pretlačimo z vilico. V omako dodamo 20 g medu. Na nizki temperaturi kuhamo toliko časa, da se med stopi in lepo vmeša v omako. Postrežemo lahko z njoki, rižem ali krompirjem.