Svinjski zrezki s figami in medom

Sestavine:

  • 4 svinjski zrezki
  • 100 g čebule
  • 3 stroki česna
  • 4 žlice sončničnega olja
  • 150 g svežih fig
  • 2-3 žličke medu
  • ščep soli
  • približno 1,5 dl vode

 

Svinjske zrezke potolčemo s kuhinjskim kladivom in jih položimo v vroče olje. Znižamo temperaturo in dodamo olupljene stroke česna. Čebulo narežemo  na tanjše rezine, sveže fige na deski razrežemo na centimetrske koščke.

Meso posolimo in posodo pokrijemo s pokrovko. Kuhamo okoli 15 minut, da se meso zmehča, prav tako pa tudi česen, čebula in fige. Po potrebi prilivamo vodo. Česen pretlačimo z vilico. V omako dodamo 20 g medu. Na nizki temperaturi kuhamo toliko časa, da se med stopi in lepo vmeša v omako. Postrežemo lahko z njoki, rižem ali krompirjem.