ŠTAJERSKA (volitve predsednika): niso bili vsi za Musarjevo

V konjiškem volilnem okraju več glasov prejel Anže Logar
V konjiškem volilnem okraju, v katerega spadajo občine Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje, so na predsedniških volitvah glasovali drugače, kot na državni ravni. Anže Logar je namreč prejel slabih 59 odstotkov glasov, Nataša Pirc Musar pa dobrih 41 odstotkov. Udeležba je bila nekaj manj kot 56-odstotna, bila je torej višja kot republiška.
Spomnimo: v prvem krogu je Logar v konjiškem volilnem okraju prejel dobrih 44 odstotkov glasov, drugi je bil Milan Brglez s slabimi 20 odstotki, Nataša Pirc Musar pa tretja z nekaj manj kot 19 odstotki.

Če bi odločalo Bistriško, bi Slovenijo vodil Logar
Če bi odločalo Bistriško, bi bil predsednik Anže Logar. V tem volilnem okraju je dobil dobrih 55 % glasov, Pirc-Musar pa nekaj pod 45 %. Volilna udeležba je bila malenkost večja od povprečja v Sloveniji, in sicer 54-odstotna.
Med 60 volišči na območju občin Sl. Bistrica, Makole, Poljčane in Oplotnica je Logar najbolj prepričljivo zmagal v krajih: Kot na Pohorju (kjer je prejel kar 90 %), v Koritnem in Zlakovi nad 80 %, več kot 75 % pa tudi na voliščih v krajih: Šmartno na Pohorju, Mostečno, Varoš, Modrič, Planina Pod Šumikom in Kočno ob Ložnici.

V Obsotelju in na Kozjanskem večina za Anžeta Logarja
V Obsotelju in na Kozjanskem je večina udeležencev predsedniških volitev glas oddala za Anžeta Logarja – skoraj 60 odstotkov. Nova predsednica države Nataša Pirc Musar je v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah zbrala 40 odstotkov glasov.
V šestih občinah šmarskega okraja se je včeraj na volišča podalo dobrih 46 odstotkov volilnih upravičencev.

Celje: V prvem volilnem okraju podpora Anžetu Logarju, v drugem Nataši Pirc Musar
V obeh celjskih volilnih okrajih, Celje1 in Celje 2, je imelo pravico glasovati nekaj več kot 48.200 volilnih upravičencev. V prvem volilnem okraju podpora Anžetu Logarju, v drugem Nataši Pirc Musar.
V volilnem okraju Celje 1, ki obsega občine Dobrna, Vojnik, Štore in del Celja je volivce najbolj prepričal Anže Logar, zaupali so mu nekaj več kot 53 % vseh glasov, Nataša Pirc Musar jih je dobila dobrih 46 odstotkov. Ravno obratno pa je bilo v volilnem okraju Celje 2. Tukaj je volivce najbolj prepričala Nataša Pirc Musar, volivci so ji zaupali nekaj več kot 58 % vseh glasov, Anže Logar jih je dobil nekaj več kot 41 %.

Šentjur: Logar zbral skoraj 60 odstotkov
Šentjurski volilni okraj je med tistimi, kjer je poraženi predsedniški kandidat Anže Logar včeraj dobil eno najvišji podpor. Zbral je skoraj 60 odstotkov glasov, pri čemer je bila volilna udeležba dobro odstotno točko nad državnim povprečjem, ki je doseglo natanko 53 odstotkov.

Oglas