Šolar na smuči: otroci brezplačno smučali tudi na Rogli

Prejšnji teden so na pobudo Združenja slovenskih žičničarjev, Olimpijskega komiteja Slovenije, Zavoda za šport Planica in Smučarske zveze Slovenija uspešno izpeljali letošnjo akcijo Šolar na smuči, v katero je bilo vključenih šest smučarskih centrov. Brezplačno so smučali četrto- in petošolci. Namen akcije je promocija alpskega smučanja in omogočiti vsaj en dan na snegu tistim, ki si tega sicer ne morejo privoščiti.
Vodja teama Alpska šola in koordinator projekta za vzhodni del Slovenije, s tem tudi na Rogli, Damjan Prosenak je vesel, da so letos z akcijo nadaljevali, in to brez ‘koronskih ukrepov’. Poleg Rogle so bila v akcijo vključena še naslednja smučišča: Stari vrh, Gače, Cerkno, Mariborsko Pohorje in Kope. Samo na Rogli pa so gostili približno 500 otrok iz šestnajstih šol. Roglo je sicer znova obiskal tudi ambasador projekta Jure Košir.
Spomnimo: prvi del akcije Šolar na smuči je bil pred tedni že namenjen teku na smučeh. Otroci so se ga učili tudi na Rogli, kjer se jim je pridružila tudi Petra Majdič. (Jure Mernik)