Sobota, 7. marec – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Ob jutrišnjem mednarodnem dnevu žensk bodo Socialni demokrati danes dopoldne delili nageljne na Zreški tržnici. Pridružil se jim bo tudi evropski poslanec dr. Milan Brglez. Popoldne bodo z deljenjem nageljnov nadaljevali na konjiškem Mestnem trgu, kamor bo prišel tudi konjiški župan Darko Ratajc.

* Pred dnevom žena Vinogradniško društvo Oplotnica v oplotniški graščini organizira prireditev Ženska sem. Na njej se bodo predstavile oplotniške podjetnice.

* Pridi na čaj – so naslovile večer avtorske poezije članice recitacijske sekcije Kulturno umetniškega društva Janko Živko Poljčane. Dogodek, s katerim bodo počastile dan žena, bo v Gostišču Jug v Poljčanah.

* V Domu krajanov v Virštanju bo proslava ob dnevu žena.

* Grenko sladka Partljičeva komedija Moj ata socialistični kulak, v izvedbi gledališčnikov iz Šmartnega na Pohorju, bo nocoj na ogled v kulturnem domu na Pragerskem.

* V kavarni May Term Dobrna nocoj pripravljajo Ples ob dnevu žena.

* Tony Cetinski, hrvaški pop in crossover pevec, ki je lani obeležil 30 let kariere, bo nocoj koncertiral v celjski dvorani Golovec.

* Mediteranski večer z Erosi in Manco Špik bo nocoj v Celjskem domu.

* V Ipavčevem kulturnem centru Šentjur se bosta s stand up komedijo ob dnevu žena nocoj prestavila Gašper Bergant in Boštjan Gorenc Pižama

* Lego delavnica – robotika za otroke bo dopoldne v knjižnici v Slovenski Bistrici.

* Otroški predstavi – glasbena pravljica Maček Muri Kajetana Koviča in predstava Peter Klepec Franceta Bevka – bosta danes v Celju. Maček Muri v Kulturnici, Peter Klepec pa v SLG-ju.

* Tretja izvedba salamijade v Ločah bo drevi dobila epilog. Organizatorji so skupaj prejeli 15 vzorcev od pridelovalcev iz bližnje okolice. Vse so že strokovno ocenili.

* Udeležence dvodnevne Specialne olimpiade Slovenije na Rogli danes čaka še glavni del tekmovanj v teku na smučeh, teku s krpljami in alpskem smučanju. Najboljšim bodo opoldne ob kosilu v Snežni dvorani hotela Planja podelili tudi priznanja. Približno 190 tekmovalcev pa bo pozdravil tudi zreški podžupan Drago Šešerko.

* V Hiši vin Emino v Imenem bodo popoldne potekale degustacije s hišnim enologom. Premierno bodo lahko pokusili tudi novo penino Viljem.

* V Kulturnem domu v Šmarju pri Jelšah bosta koncerta Ansambla Unikat.

* V sklopu konjiškega misijona bo družinski dan z oratorijem za otroke in delavnicami za starše. Zvečer bo procesija z lučkami do pokopališča.

* Klub študentov Slovenska Bistrica prireja družabni lanparty, na katerem se bo igrala strelska klasika, računalniška igra z naslovom Call of Duty 2. Dogodek bo v prostorih Kluba študentov od dopoldneva dalje.

* Na Treh kraljih bo dopoldne še zadnja tekma za Smučarski pokal Slovenske Bistrice. Po smučarski preizkušnji bo prava »fešta« s podelitvijo kolajn in pokalov najboljšim posameznikom ter ekipam sezone.

* Društvo Dobra volja v počastitev Dneva mučenikov v Pristavi pri Vojniku prireja tekmovanje v igri kart imenovani šnops.

* V Gostišču Turist na Frankolovem se bodo na rednem letnem občnem zboru popoldne zbrali zbrali člani Turističnega društva Frankolovo.