Šmarje pri Jelšah: Občina po 24 letih posluje v novih prostorih

Po tem, ko se je Občina Šmarje pri Jelšah pred dobrimi štirinajstimi dnevi vselila v nove poslovne prostore, so ta četrtek na ogled nove pridobitve povabili širšo javnost.

Nove prostore, v katere se je Občina Šmarje pri Jelšah preselila po 24 letih poslovanja na Aškerčevem trgu 12, so uredili v poslopju nekdanjega Šmarskega hrama, ki so bili več let prazni in zapuščeni. V šmarski občini so o novih prostorih razmišljali vse od časa, ko so ugotovili, da stara stavba statično ni več primerna. V preteklih letih so, še v času županovanja Jožeta Čakša, iskali primerno rešitev in imeli v igri več možnosti – novogradnja, prostore stare šole, pred nekaj leti, ko je bil župan Stanko Šket, pa so se odločili za nakup prostorov v Šmarskem hramu. Za nekaj več kot milijon in pol evrov so pridobili novourejene prostore, v katerih je 19 pisarn, sejne sobe, vložišče, imajo še prostore za arhiv. Kot je ob simbolni predaji novih prostorov namenu dejal župan Matija Čakš, je prepričan, da bodo ti prostori prijetno delovno okolje za občinsko upravo in zelo primerni za občane, ki vsakodnevno pridejo urejat zadeve s področij dela občine. Kot vemo je občina odgovorna za veliko zadev na področju vzgoje in izobraževanja, gospodarstva, komunalnih zadev, kulture, športa, zaščite in reševanja….

Prireditev, s katero so nove prostore simbolno predali namenu in začeli dan odprtih vrat, so popestrili Godba na pihala Šmarje, Moški pevski Šentvid ter dobrote Društva kmetic Ajda in Društva vinogradnikov Šmarje, nove prostore je blagoslovil šmarski župnik in dekan Tadej Linasi, prireditev je povezovala Sergeja Javornik. (Jože Strniša)