Slovenske Konjice: Ustanovili Dravinjski poslovni klub

Na Območno obrtni podjetniški zbornici v Slovenskih Konjicah so to popoldne uspešno ustanovili Dravinjski poslovni klub. Klub so ustanovili ravno na Dan podjetnikov, ki so ga organizirali v sklopu Konjiških dni.

Da si ga podjetniki in obrtniki iz Dravinjske doline želijo Dravinjski poslovni klub, so dali jasno vedeti že pred dobrim mesecem, ko so se zbrali na prvem iniciativnem srečanju. Danes pa so postavili temelje in uradno ustanovili Dravinjski poslovni klub, katerega predsednik je postal Emil Martinšek, sicer direktor uspešnega konjiškega podjetja RaMaX Engineering. Podpredsedniško funkcijo je prevzel Stanko Kolar, ki je sicer tudi predsednik Odbora za gospodarstvo in turizem Občinskega sveta Slovenske Konjice. Generalna sekretarka kluba je postala Breda Obrez Preskar. Ustanovitve kluba o se udeležili obrtniki in podjetniki iz Slovenskih Konjic, Zreč in Vitanja, prišli pa so tudi predstavniki občin. Med drugim so bile izpostavljene predvsem prostorske stiske in pa omejevanje delovanj s strani zakonodaj. Prostorsko stisko predvsem občutijo v Občini Vitanje, v Zrečah pa so ravno v urejanju štiri hektarje velike površine. Polovica površine bo namenjena Uniorju, polovica pa lokalnim obrtnikom in podjetnikom. V Konjicah imajo težav s prostorsko stisko manj, saj so ravno včeraj uradno odprli obrtno cono na nekdanjem “Konusovem travniku”, ki bo skupno na dobrih osmih hektarjih prostor lokalnim podjetnikom in obrtnikom.

Konjiško občino bi danes moral obiskati tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, vendar je zaradi njegove odsotnosti Dan podjetnikov danes obiskala Eva Štravs Podlogar, generalna direktorica Direktorata za turizem in internacionalizacijo ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Zbranim podjetnikom in obrtnikom je podala nekaj besed, v katerih je poudarila smisel sodelovanja, pomoč drugim ter deljenje izkušenj med podjetniki in obrtniki. Podjetniki so si po podpisu ustanovne listine Dravinjskega poslovnega kluba ogledali še proizvodnjo zrakoplovov podjetja Trixy Aviation v Ločah.

Več o novo ustanovljenem Dravinjskem poslovnem klub preberite v NOVICAH.