Slovenske Konjice: razpisujejo štipendije za mlade športne upe

Dobrodelna akcija Za mlade športne upe z dražbo podpisanega dresa Luke Dončića, ki jo je na pobudo popotnika Oliverja Tiča organiziral Lins klub Konjice s partnerji, je končana.

Do konca septembra so za mlade perspektivne športnike iz socialno ogroženih družin skupaj zbrali dobrih 21 tisoč evrov, ki jih bodo razdelili v obliki štipendij oziroma enkratnih denarnih pomoči v višini do 300 evrov na osebo.
Podrobnosti razpisa so včeraj predstavili predsednik Lions kluba Konjice Jernej Pugelj, pobudnik dobrodelne akcije Oliver Tič in vodja dobrodelne akcije Tadej Slapnik.

Kako do štipendije?

Denarna pomoč je namenjena mladim perspektivnim športnikom, praviloma iz Slovenskih Konjic, Zreč, Vitanja in Oplotnice. Za športne štipendije lahko športniki in športnice, ki so osnovnošolci in srednješolci, kandidirajo od 7. novembra dalje. Pri dodelitvi štipendij bo komisija med drugim upoštevala dosežene športne rezultate oziroma priporočila trenerjev, učiteljev ali športnih klubov in socialni položaj športnika.
Dodeljeno štipendijo bo Lions klub Konjice nakazal športnemu društvu, kjer mlad športnik trenira, uporabljena bo lahko za plačilo stroškov mesečnih vadnin za posamezno športno sezono, za nakup opreme, udeležbo na tekmovanjih in pripravah in podobno. Podrobnosti razpisa objavljajo na spletni strani Lions kluba Konjice.
Prijave na štipendije bodo možne vsake tri mesece do porabe denarja, ki bo v posamezni sezoni namenjen štipendiranju mladih perspektivnih športnikov iz socialno šibkih družin. Dobrodelno akcijo bodo nadaljevali tudi v prihodnjem letu, saj želijo tudi v prihodnje zbirati in namenjati denar za podporo mladim perspektivnim športnikom, so ob tem še sporočili iz Lions kluba Konjice. (N. K.)

Oglas