SLOVENSKE KONJICE: Slavil dozdajšnji župan Ratajc

7:30
Novi 23-članski občinski svet naj bi neuradno sestavljali: Matej Senica, Irena Vozlič Stjepčević, Bojan Podkrajšek, Nadja Punčuh, Martin Zidanšek, Peter Koren, Franja Falnoga, Jožef Satler, Nina Petelinek (vsi SDS), dr. Jernej Štromajer, Monika Iršič, Primož Poklič, Andrej Gumzej (vsi SD), Mateja Artič Slemenšek, Zlatko Ratej, Barbara Ajdnik, Vasja Ivančič (vsi Gibanje Svoboda), Slavko Hren, Nežika Pavlič Brečko, Tomaž Pahole (vsi SLS), Jure Levart, Irena Švab Kavčič (oba NSi), Drago Ratajc (Neodvisna lista odločnih občanov).

22:58
V 23-članskem občinskem svetu bo kot zdaj kaže 9 članov stranke SDS. Gibanje Svoboda in SD sta prejela 4 mandate, SLS 3, NSi 2 in Neodvisna lista odločnih občanov 1 mandat.
*Podatke še vnašajo, preštetih je približno tri četrtine glasov.

21:52
Nadaljuje se štetje glasov za volitve v občinski svet. Za zdaj kaže na to da bo SDS dobila 8 mandatov, Gibanje Svoboda, SLS in SD po 4 mandate, NSi 2 mandata in Neodvisna lista odločnih občanov 1 mandat.

20:52
Počasi prihajajo tudi rezultati volitev v občinski svet. Za zdaj kaže, da bo največ mandatov pripadlo SDS.

20:08
Po neuradnih podatkih konjiški župan ostaja Darko Ratajc. Prejel naj bi slabih 57 odstotkov glasov, njegov protikandidat Jure Levart pa dobrih 43 odstotkov.
Volilna udeležba je bila 49,75-odstotna.

19:10
Podatkov o kakšnih posebnostih ali težavah na voliščih v občini Slovenske Konjice ni. Je pa bilo na Konjiškem danes odprtih 29 rednih volišč. Konjičani so izbirali med dvema županskima kandidatoma.
Aktualni konjiški župan Darko Ratajc nam je povedal, da je nedeljo preživel v družinskem krogu. Zvečer pa bo izide volitev spremljal s svojimi podporniki, najverjetneje v Pubu Tattenbach v Starem trgu.
Njegov protikandidat Jure Levart je dan preživel prav tako doma, v krogu družine na Spodnjih Prelogah. Tam v krogu prijateljev in podpornikov čaka tudi na rezultate.

17:21
Do 16. ure je bila volilna udeležba v konjiški občini 34,45-odstotna. Na volišča je torej prišlo 4.156 volivk in volivcev.
V Sloveniji je do omenjene ure volilna udeležba 32,72-odstotna.

13.08
Volilna udeležba do 11. ure v konjiški občini je bila 12,05-odstotna. To pomeni, da je glas oddalo 1.454 volivk oz. volivcev.
Na nivoju celotne države je do te ure udeležba točno 12-odstotna.

8.00
V občini Slovenske Konjice je danes odprtih 29 rednih volišč. Volilnih upravičencev je 12.065, od katerih jih je na predčasno glasovanje odšlo slabe 4 odstotke. Večjih posebnosti na voliščih ni, le nekdanje volišče Ulipi je prestavljeno v prostore Osnovne šole Pod goro – enako je bilo že na nedavnih predsedniških volitvah. Za izvedbo volitev sicer skrbi skoraj 200 ljudi.

Oglas