SLOVENSKA BISTRICA: Župan ostaja Žagar

24.00
V Občini Slovenska Bistrica je županske volitve prepričljivo dobil aktualni župan dr. Ivan Žagar. Prejel je skoraj 70 odstotkov vseh oddanih glasov. Sedeži v 31-članskem občinskem svetu pa bodo predvidoma razdeljeni takole: Največ mandatov dobi SLS, in sicer kar 9. Po 7 mandatov dobita SDS in Gibanje svoboda. Socialni demokrati 4, Nova Slovenija 3 in Desus en mandat.
Volilna udeležba je bila v Slovenski Bistrici skoraj 43-odstotna.
(Podatki so še neuradni.)

19.30
V občini Slovenska Bistrica se za župansko mesto potegujejo štirje. Kje in s kom nocoj čakajo na volilne izide?
Dr. Ivan Žagar je skupni kandidat strank SLS, SDS, N.Si in Desus in bo skupaj s kandidati za svetnike in podporniki volilne izide pričakal v gasilskem domu oz. v sejni sobi PGD Slovenska Bistrica. Ljubo Poles (Gibanje Svoboda, podpora SD) bo skupaj s podporniki v Bistroju na Trgu svobode (zraven cerkve) v centru Slovenske Bistrice. Romana Brzin (Za ljudstvo Slovenije) bo v družbi prijateljev in podpornikov na lokaciji Panorama Glamping Visole, pri Slovenski Bistrici. »Druženje bo potekalo v 100 let starem kozolcu ob čudovitem pogledu na Boč in Donačko goro. Dogodek je odprt za javnost,« sporoča kandidatka. Matej Španinger (SNS) lokacije ni sporočil.

17.30
Do 16. ure je bila volilna udeležba v občini 30,27-odstotna. Na volišča je torej prišlo 6.370 volivk in volivcev. V Sloveniji je bila udeležba v tem času 32,72-odstotna.

12.30
Volilna udeležba ob 11.00: 10,65 %

7.00
V občini Slovenska Bistrica so na volišča povabili 21.070 volilnih upravičencev. Predčasno jih je že oddalo glasovnice 415 ali slaba 2 odstotka.
Območje občine Slovenska Bistrica je razdeljeno v 4 volilne enote. Za župansko mesto se potegujejo štirje. Za 31-članski občinski svet pa se poteguje 180 kandidatk in kandidatov. Vloženih je 8 list, in sicer strank: SDS, Gibanje Svoboda, Za ljudstvo Slovenije, SLS, NSi, SD, Desus in SNS.
V volilne skrinjice na kar 50 voliščih pa bodo volilni upravičenci oddali tudi glasove izbrancem za krajevno skupnost.
Nad potekom volitev bo v volilnih odborih n voliščih ter v komisiji bdelo več kot 320 ljudi. Občinsko volilno komisijo vodi Jasmina Obrovnik Gril.
Vloge za glasovanje po pošti je podalo 100 upravičencev. Glasovnice morajo oddati na pošto najkasneje v ponedeljek, nanje nato počakajo še nekaj dni.

Oglas