ŠENTJUR Sporni napis na javni površini

Naša bralka iz Šentjurja nas je opozorila na sporni napis ob prometnem znaku ob Pešnici v Šentjurju v bližini vrtca, kjer urejajo kolesarsko in pešpot.

Ker gre za javno površino, si izvajalec takšne napake ne bi smel dovoliti. Najprej smo se obrnili na šentjurskega župan Marka Diacija, ki za smerokaz v hrvaškem jeziku ni vedel, je pa zagotovil, da bo nemudoma ukrepal, poklical izvajalca in mu pojasnil, da smo v Sloveniji.

»Gre za nedopustno ravnanje, ki ga obžalujemo, vendar zanj ne moremo biti krivi. Razumem ogorčenje ljudi, a očitno je pri izvajalcu toliko delavcev z območja nekdanje skupne države, da so postavili napis, ki ga sami razumejo«, je bil ogorčen tudi Diaci.

Na odziv izvajalca – gre za družbo Kitak gradje (KG) iz Rogaške Slatine – še čakamo. Nas je pa znova poklical župan Diaci in dejal, da mu je Matevž Cimerman, odgovorna oseba pri KG, pojasnil, da gre za neljubo pomoto, saj so delavci, ki dejansko prihajajo z območja južno od naše mehe, avtomatično postavili usmerjevalno tablo s spornim napisom. Kakor je obljubil, bodo v najkrajšem času tablo odstranili in jo nadomestili z ustrezno.