ŠENTJUR Soočenje kandidatov za župana

Eden najbolj ostrih bojev za župansko zmago bo v nedeljo v Šentjurju. Jelka Godec (SDS) bo skušala prekiniti niz treh zaporednih mandatov Marka Diacija (Gibanje za občino Šentjur). .

Oba v programih izpostavljata projekte, ki jih financira država, zato smo ju vprašali, kakšno bo njuno sodelovanje z državo pri črpanju proračunskih sredstev in ali je lahko njuna politična pripadnost oziroma delovanje v državnih organih pri tem prednost ali ovira.

Diaci: Sodelovanje z državo je bilo vseskozi na zadovoljivi formalni in uradniški ravni. Sem član Delovne skupine za lokalno samoupravo pri Ministrstvu za javno upravo, član Razvojnega sveta Kohezijske regije Vzhodna Slovenija in podpredsednik Združenja občin Slovenije. Izrazita strankarska pripadnost na lokalni ravni je prej ovira, tako v odnosu do odločevalcev na državni ravni, kot v samem lokalnem okolju. Neodvisnemu in nestrankarskemu kandidatu iz centrale ne moreš diktirati delovanja, za razliko od strankarskih oseb, kar se nedvomno odraža tudi pri delovanju na lokalni ravni.

Godec: Moje izkušnje kažejo, da je sodelovanje z državo lahko maksimalno vzajemno ne glede na politično, strankarsko ali katero koli drugo prepričanje. To sem dokazala v času, ko sem bila poslanka, in tudi kot državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade. Lahko preberete veliko pohval županov iz različnih političnih opcij o zglednem sodelovanju. Če se kot oseba v javni funkciji zavedaš, da je vsako delovno mesto poslanstvo, ki ga opravljaš v dobro razvoja celotne družbe, in tako tudi deluješ, potem pridobivaš izkušnje, ki ti z vsakim novim korakom le koristijo. Politična pripadnost ali druga osebna prepričanja ljudi, s katerimi delam ali bom delala, mi ne predstavljajo ovire za uspešno sodelovanje.

 

Oglas