Rogaška Slatina: Na smučišču Janina več kot 1.500 obiskovalcev

Za zdaj kaže, da je smučarska sezona na Janini v Rogaški Slatini, najnižjem smučišču v Sloveniji, končana. Če se ohladi, bi snežne topove sicer še lahko zagnali.

Minulo nedeljo se je smučišču še našel kak mali sankač.

Upravljavci iz Smučarskega kluba Rogaška še upajo na nekaj mrzlih februarskih noči, ki bi jim omogočile ponovno zasneževanje proge, a v prihodnjih dneh še nič ne kaže na daljšo ohladitev.
“Vsaj do konca februarja bi še lahko dosnežili progo, saj je na njej še ostalo nekaj snega. Vsaj tri noči pa mora temperatura pasti pod minus 4 stopinje Celzija,” je povedal predsednik kluba Leopold Furlinger.

23 smučarskih dni

Foto: Smučišče Janina FB

Od začetka januarja, ko so smučišče Janina odprli, so obratovali 23 dni. Smučišče je v tem času po prvih ocenah obiskalo od 1.500 do 2.000 obiskovalcev.
“Zelo smo zadovoljni z obiskom, ljudje so ponudbo sprejeli zelo pozitivno, zato se bomo trudili še naprej. Ekonomika tukaj seveda odpove. Nobena žičnica sama po sebi ni rentabilna, gre za neko dodatno ponudbo,” pravi Furlinger.
Vesel je tudi, da se je tudi letos precej otrok na Janini udeležilo šole smučanja. Okoli 30 jih je na Janini osvojilo prve smučarske veščine.
(N. K.)

 

Oglas