Rogaška Slatina je 100. občina, ki se je pridružila Prostoferju

Občina Rogaška Slatina je 100. občina, ki se je priključila trajnostnemu vseslovenskemu prostovoljskemu projektu za mobilnost starejših zavoda Zlata mreža, poznanemu pod imenom Prostofer.
Gre za projekt, namenjen starejšim osebam, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd. Prevoze izvajajo prostovoljni šoferji, to so običajno starejši aktivni vozniki, ki radi priskočijo na pomoč.
Občina Rogaška Slatina je s sredstvi Euro Jackpota zagotovila avto, ki ga je v ta namen danes predala prostovoljcem. Veseli so, da se je na poziv javilo že 17 prostovoljnih voznikov, s katerimi je direktor Zavoda Zlata mreža gospod Miha Bogataj izvedel izobraževanje. Gorivo za avto bo prvih šest mesecev zagotavljalo domače podjetje GIC gradnje, d. o. o.
Od 20. oktobra 2023 bo občanom na voljo brezplačna telefonska številka 080 10 10 vsak delovni dan med 8. in 18. uro.
Vozilo bo primarno namenjeno prevozu občank in občanov do zdravstvenih in javnih ustanov, ki se nahajajo na območju občine in UE Šmarje pri Jelšah, pa tudi do splošnih bolnišnic Celje, Maribor in Ptuj. Prevoze bodo začeli izvajati 25. oktobra 2023. Vsi uporabniki morajo potrebo po prevozu najaviti vsaj tri dni pred izvedbo storitve.
Več pa prihodnji teden v Rogaških novicah. (K. C.)