Riževi polpeti z zelenjavo

Sestavine za 4 osebe:

· lonček rjavega riža

· 1–2 jajci

· 1 čebula

· 1 korenček

· 1 bučka

· sol in poper

· žlička masla

· žlica olja

 

Priprava:

1. korak:

V osoljeni vodi skuhamo riž in ga ohladimo.

2. korak:

Sesekljamo čebulo, jo malce posolimo in prepražimo na malo masla in olja. Dodamo naribano korenje in bučko, začinimo in med občasnim mešanjem še malo pražimo, da tekočina izhlapi.

3. korak:

Ko se zelenjava malce ohladi, jo zmešamo z rižem, vmešamo še razžvrkljano jajce in oblikujemo polpete ter jih postavimo na pekač. Pečemo približno pol ure na 180–200 °C. Ponudimo jih lahko s pirejem iz sladkega krompirja in solato.

Za okusne vegetarijanske polpete lahko uporabimo tudi drugo zelenjavo, npr. por, grah, špinačo … Spečemo jih lahko v ponvi ali v pečici.

Oglas