Sestavine za 4 osebe:
· lonček rjavega riža
· 1–2 jajci
· 1 čebula
· 1 korenček
· 1 bučka
· sol in poper
· žlička masla
· žlica olja
Priprava:
1. korak:
V osoljeni vodi skuhamo riž in ga ohladimo.
2. korak:
Sesekljamo čebulo, jo malce posolimo in prepražimo na malo masla in olja. Dodamo naribano korenje in bučko, začinimo in med občasnim mešanjem še malo pražimo, da tekočina izhlapi.
3. korak:
Ko se zelenjava malce ohladi, jo zmešamo z rižem, vmešamo še razžvrkljano jajce in oblikujemo polpete ter jih postavimo na pekač. Pečemo približno pol ure na 180–200 °C. Ponudimo jih lahko s pirejem iz sladkega krompirja in solato.
Za okusne vegetarijanske polpete lahko uporabimo tudi drugo zelenjavo, npr. por, grah, špinačo … Spečemo jih lahko v ponvi ali v pečici.