Rikotina krema z breskvami

Sestavine za 4 osebe:

· 250 g rikote

· 1 večja bio limona (za lupinico in sok)

· vrečka limoninega sladkorja

· 5 žlic sladkorja v prahu

· 250 ml sladke smetane

· 4 breskve

 

Priprava

1. korak:

Breskve izkoščičimo in narežemo, če kdo ne prenese olupka, jih prej olupimo. Breskve stresemo v kozico, dodamo čisto malo vode in žlico ali dve sladkorja v prahu. Če se nam zdijo breskve dovolj sladke, lahko sladkor izpustimo. Pokrijemo in dušimo nad majhnim ognjem 5-10 minut, da se breskve zmehčajo, nato pa jih zblendamo s paličnim mešalnikom. Breskovo kašo razdelimo med 4 kozarce in jih postavimo na hladno.

2. korak:

Rikoto zmešamo z nastrgano limonino lupinico in limoninim sokom. Dodamo vrečko limoninega sladkorja in 3-4 žlice sladkorja v prahu ter dobro premešamo.

3. korak:

Stepemo sladko smetano in jo z lopatico nežno primešamo k rikotini kremi, ki jo porazdelimo v kozarce na ohlajeno breskovo kašo. Kremo lahko okrasimo z breskvino rezino ali dvema. Sladico lahko pojemo takoj ali pa kozarčke postavimo v hladilnik.

Osvežilna sladica s kremo iz rikote in limone je nežna in rahla.