Preprosto vinsko pecivo, sirove palčke

Potrebujemo:

150 g listnatega testa
1 žličko grobo mlete soli
50 g sira (ementalca ali katerega drugega)
1 jajce

Listnato testo na pomokani površini razvaljamo v dva enaka kvadrata. Jajcu ločimo rumenjak od beljaka. Beljak razžvrkljamo in z njim premažemo testo. Sir na drobno naribamo. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Polovico sira enakomerno potresemo po enem kvadratu in ga pokrijemo z drugim kvadratom, nato z valjarjem oba kvadrata dobro stisnemo skupaj. Razrežemo na približno 1 cm široke trakove.
Na pekač, obložen s peki papirjem polagamo sirove trakove 2 cm narazen. Premažemo jih z razžvrkljanim rumenjakom in potresemo s preostalim sirom ter s soljo. Palčke pečemo približno 15 minut, da postanejo zlato rumene.

Oglas