Pred konjiškim popotnikom Oliverjem Tičem še zadnji kos poti: te dni tudi v družbi medvedov

Konjiški popotnik Oliver Tič je te dni pred zadnjo etapo svojega neverjetnega podviga, vzdolž prepešačiti Južno in Severno Ameriko.

S psičko Carlitos se vztrajno približujeta svojemu cilju na severu Aljaske, do koder ju te dni loči še okoli 1.900 kilometrov ali 45 dni hoda.

Medved jima je pojedel vse

Pot zadnje dni sicer ni preveč prijetna, saj popotnika nenehno srečujeta najrazličnejšo divjad, predvsem medvede.
“Pravkar kampiram, toda zaspati ne upam, saj je slab kilometer proč medved, za katerega upam, da se nama ne bo približal. Pred dnevi se nama je namreč zgodilo prav to: medved se nama je približal na kakšnih 100 metrov, a ga s trobilom, ki ga imam s sabo za takšne primere, nisem uspel pregnati. S Carlitos sva se umaknila, medved pa je medtem pojedel najino hrano (pustil je le kosmiče) in razmetal ter raztrgal torbe,” je za NOVICE in Radio Rogla opisal Oliver.
Poleg medvedov popotnikoma pot otežujejo komarji, ki jih je te dni v Jukonu, kjer se mudita, ogromno. Prav tako niso običajne trenutne temperature, ki dosegajo tudi 28 ali 29 stopinj Celzija, česar domačini ne pomnijo, pravi Oliver, ki kljub tegobam ostaja vesel in optimističen, predvsem pa se veseli svoje vrnitve v domovino.

Dobrodelna dražba in SMS-i

Oliver načrtuje, da se bo v Slovenske Konjice vrnil 26. avgusta pozno zvečer ali dan kasneje v jutranjih urah. 27. avgusta v Slovenskih Konjicah že načrtujejo Olijev sprejem in podelitev podpisanega dresa Luke Dončića, ki ga te dni v sodelovanju z Lions klubom Konjice še dražijo na spletni dobrodelni dražbi. Dres bo dobil tisti, ki bo zanj ponudil največ.
Izkupiček dobrodelne dražbe, ki poteka na spletni strani Lions kluba Konjice, bodo v celoti namenili mladim športnim upom. Doslej so udeleženci darovali že skoraj 3.200 evrov.
Oliverjeva dobrodelna akcija je  dobila še nove razsežnosti, saj lahko za športne upe darujemo trudi preko SMS sporočil: na številko 1919 lahko pošljete SMS s ključno besedo POMAGAMO10 in tako darujete 10 evrov za mlade perspektivne športnike iz socialno ogroženih družin. (N. K.)