Pred konjiškim popotnikom Oliverjem Tičem in psičko Carlitos še zadnji kilometri do cilja!

Pred njima je zadnji, a zelo zahteven del poti. Popotnika bosta hodila praktično sredi divjine, zato naslednji dnevi pomenijo precejšen logistični zalogaj …

Ko se je Konjičan Oliver Tič pred štirimi leti z juga Argentine podal na svojo neverjetno pustolovščino, se je cilj na severu Aljaske zdel naravnost neverjeten. A zdaj, po prehojenih slabih 24 tisoč kilometrih in neverjetnih dogodivščinah na poti, se Oliver in psička Carlitos približujeta cilju.
Ko smo popotnika pred dnevi poklicali na Aljasko, ju je do konca poti ločevalo ‘le’ še 800 kilometrov hoda. In to po neobljudenem, gozdnatem območju, kjer kraljujejo grizliji in komarji …

Neverjeten občutek!

“Čeprav sem ob začetku poti verjel, da mi bo uspelo, je bil občutek, ko sem prispel na Aljasko, naravnost neverjeten. Ko pomislim, kaj vse se mi je zgodilo, kakšne ovire sem premagal, sem zelo ponosen nase,” je povedal Oliver, ki tudi te dni vsak dan prehodi približno 40 kilometrov, da bo do 19. avgusta na cilju na severu Aljaske. 24. avgusta namreč s Carlitos že leti nazaj proti domovini.
Več o zadnjem delu poti, lačnih medvedih in načrtih za naprej, je povedal v pogovoru za Radio Rogla:

Pozdrav Oliju 27. avgusta!

Oliverja in Carlitos bomo v Slovenskih Konjicah predvidoma pozdravili v soboto, 27. avgusta, ko Konjičani zanj pripravljajo sprejem in zaključek dobrodelne dražbe podpisanega dresa Luke Dončića, ki te dni še poteka na spletni strani Lions kluba Konjice.
Daljši prispevek o Oliverjevi pustolovščini bo objavljen ta četrtek v novi številki lokalnega časopisa NOVICE.
(Nina Krobat, Foto: Oliver Tič)