Popotniku Oliverju Tiču na Radiu Rogla priredili slovensko pojedino

Popotnik Oliver Tič je sinoči prispel v Slovenske Konjice. Prvo slovensko jutro na začasnem obisku v domovini je preživel na Radiu Rogla, kjer so ga že navsezgodaj tudi presenetili.

Oliver Tič je iz Kolumbije prispel v domače Konjice, da si uredi novi potni list, ki so mu ga nepridipravi ukradli pred dnevi. Z letalom je pristal sinoči na zagrebškem letališču, da bi se izognil morebitnim nevšečnostim zaradi koronavirusa na letališču v Benetkah. Na letališču ga je pričakala skupina prijateljev iz Slovenskih Konjic.

Pohanje in goveja juha

Zjutraj pa ga je v studiu Radia Rogla najprej čakalo presenečenje: po nekaj uvodnih pozdravnih besedah so mu radijci ob pomoči Nade Mrzdovnik iz Zreč priredili pravo domačo slovensko pojedino, z govejo juho, pohanim piščancem, ‘restanim’ krompirjem in solato.
V enem od preteklih pogovorov za Radio Rogla (z Oliverjem o njegovih dogodivščinah na poti preko spleta na radiu govorijo vsak mesec) je Oliver namreč povedal, da zelo pogreša domačo slovensko hrano, tudi pohanje. Tako so mu za dobrodošlico željo uresničili.
Poglej VIDEO TUKAJ.

Z Iztokom sta stavila!

Oliver je v pogovoru z voditeljema Iztokom Krajncem in Gregorjem Kolarjem med drugim opisal, kako je doživel nedavni oboroženi rop, kako pogreša svojo psičko Carlitos, ki je ostala v pasjem hotelu v Kolumbiji in kako bo nadaljeval svojo pot po najdaljši cesti sveta.
Pri tem je padla tudi stava: če mu uspe v 500 dneh prehoditi pot do cilja, bo Iztok šel peš od Konjic do Maribora. Če mu ne bo uspelo, pa bo moral Oliver desetkrat v enem dnevu obiskalti konjiško Skalo. Poglejte VIDEO TU.
Oliver naj bi se v domovino, po uspešno opravljenem podvigu in skupno prehojenih 27 tisoč kilometrov, vrnil junija ali julija prihodnje leto.

Pester teden

Oliver v Sloveniji ostaja do 9. marca. Nocoj ga čaka potopisni pogovor in druženje s prijatelji v konjiškem Patriotu. Med drugim bo v naslednjih dneh obiskal tudi Osnovno šolo Loče.